Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A börtönszlegn ismerete plusz...

A börtönszlegn ismerete plusz műveltségnek számít, vagy kifejezetten degradáló?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát az attól függ, ha börtönőrnek, vagy börtönpszichológusnak akarsz menni akkor biztos hasznos, jó pont, de egyéb önéletrajzban nehezen tudom elképzelni.
2013. máj. 21. 20:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól függ. Szerintem ha valaki nyelvésznek megy, és ilyesmi a szakterülete, akkor jó. Vagy ha börtönpszichológus. De egyébként nem tartom pluszműveltségnek sem, de nekem nem is degradáló, mert intelligensnek tartom magam annyira, hogy ne azt higgyem elsőre, hogy azért tud ennyit, mert egy hülye börtöntöltelék, vagy fanatikusan imádja a bűnözőket, hanem mert csak simán érdekli a szlengnek ez a fajtája.
2013. máj. 22. 12:13
 3/4 anonim ***** válasza:
attól függ hogy használod ezt a szókincset. passzív módon ki tudod szúrni azt aki nem feltétlen "önkéntes jogkövető" állampolgár, ha megfelelően használod akkor pedig az ilyenek kevésbé néznek könnyű prédának. de ha elrontod ezt az aktív használatot akkor a dolog kontraproduktívvá válhat.
2013. máj. 22. 20:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig válaszokat, ám olybá tűnik, félreértettetek.

Az volna a kérdésem, hogy én viszonylag művelt, intelligens embernek tartom mgam, és nagyjűból a korosztályomhoz képest választékosan is beszélek. Tehát ha ennek fényében, ámde teszem azt, egy idegen előtt mindezen előismeretek tudata nélkül használok börtönszlenget, akkor voltaképpen tuskónak tűnhetek számára?

Nekem nagyon tetszik a kreatív kifejezésmódja, meg hát olyan különleges, egyedi dolog, ha valaki beszéli a szlengnek ezt a nem mindennapi formáját, így nem mondanám, hogy érdekelne mások véleménye különösebben. Ugyanakkor ugye egyes kulturáltabb társaságokban nem feltétlen megengedett bizonyos kifejezések (pl káromkodások) használata. A börtönszleng vajon ebbe a besorolásba esik, vagy senki sem fog különösebben baromnak nézni, ha beleépítem a beszédembe?

2013. máj. 26. 22:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!