A börtönszlegn ismerete plusz műveltségnek számít, vagy kifejezetten degradáló?
Köszönöm az eddig válaszokat, ám olybá tűnik, félreértettetek.
Az volna a kérdésem, hogy én viszonylag művelt, intelligens embernek tartom mgam, és nagyjűból a korosztályomhoz képest választékosan is beszélek. Tehát ha ennek fényében, ámde teszem azt, egy idegen előtt mindezen előismeretek tudata nélkül használok börtönszlenget, akkor voltaképpen tuskónak tűnhetek számára?
Nekem nagyon tetszik a kreatív kifejezésmódja, meg hát olyan különleges, egyedi dolog, ha valaki beszéli a szlengnek ezt a nem mindennapi formáját, így nem mondanám, hogy érdekelne mások véleménye különösebben. Ugyanakkor ugye egyes kulturáltabb társaságokban nem feltétlen megengedett bizonyos kifejezések (pl káromkodások) használata. A börtönszleng vajon ebbe a besorolásba esik, vagy senki sem fog különösebben baromnak nézni, ha beleépítem a beszédembe?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!