Hol kell bejelenteni a gazos kertet?
Szomszéd nem vágja a füvét, elegem van belőle, tiszta csalános az egész, már teljesen átnyúlik hozzánk, még 2-3 fa is, amiről hullik "minden".
Interneten, telefonon hol lehet/kell ezt bejelenteni?
Elvileg az önkormányzatnál, de csak akkor csinálnak valamit ha ott parlagfű van, másért nem szólnak.
Ha átnyúlik akkor azt a részt oldd meg te magad, mert nálunk legalább is úgy van ha bármi növény átnyúlik a szomszédba ez legyen gyümölcs fa, orgona, stb... az már a szomszédé.
Mi nem csinálunk ebből soha fesztivált ha a szomszédom cseresznyefája, meg az almafája átnyúlik és ide potyognak a gyümölcsök, ami rohadt azt vissza adom neki cserébe ad a kifőzött pálinkájából, plusz az enyémből is adok neki szintén. Volt amikor fél évig nem volt otthon külföldi munkavállalás miatt, akkor a kertjén lévő gazt én vágtam le, illetve a parlagfüvet is én irtottam ki. Részben megkért rá hogy időnként nézzek rá, de erre nem kért meg ezt szívességből csináltam, meg hogy nekünk meg a többi szomszédnak is jó legyen.
A háza előtt a füves részt felváltva nyírtuk a szomszédokkal, aki éppen elkezdett füvet nyírni akkor átment oda is és lenyírta azt a keveset. Volt amikor a közmunkások csinálták.
A kertjében amikor nagy volt a gaz és senkinek nem volt rá úgy ideje plusz az eső miatt is, akkor egy közmunkást kértünk meg hogy kicsit maszekoljon, takarítsa el a gazt mert a benzinesnek nem baj a vizes növény sem.
Bejelentheted de senki nem fog mit tenni. Ha nem akarja ő lenyírni akkor legalább a kerítés mentén nyírd le.
A fa meg nem értem miért zavar téged.
Látom, nem sok változott az 50-es évek óta.
Még mielőtt feljelentenéd, beszélj vele, kérd meg...
Ha ez már megvolt, akkor ajánld fel neki, hogy majd te megcsinálod.
Hülyén hangzik, mi? Pedig ez lenne a korrekt sorrend.
Egy fontos dolgot kihagytam: nem lakik ott, a kert egy kis házzal az Ő tulajdona, de nem él ott, 1 évben 2-szer jön ki, megnézni megvan-e még, vagy nem is tudom, már említve volt neki a dolog, de esze ágába sincs valami rendet rakni a kertjében. Szóval hidegen hagyja a dolog.
A gyümölcsfa azért zavar, mert pont lépcsőre hajlik át (nagyon meredek) és apró ringlók vannak rajta, egy rakás leesik róla, Mi meg takaríthatjuk utána, hogy ne hasaljunk el benne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!