Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol kell bejelenteni a gazos...

Hol kell bejelenteni a gazos kertet?

Figyelt kérdés

Szomszéd nem vágja a füvét, elegem van belőle, tiszta csalános az egész, már teljesen átnyúlik hozzánk, még 2-3 fa is, amiről hullik "minden".

Interneten, telefonon hol lehet/kell ezt bejelenteni?

2013. máj. 19. 11:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg az önkormányzatnál, de csak akkor csinálnak valamit ha ott parlagfű van, másért nem szólnak.

Ha átnyúlik akkor azt a részt oldd meg te magad, mert nálunk legalább is úgy van ha bármi növény átnyúlik a szomszédba ez legyen gyümölcs fa, orgona, stb... az már a szomszédé.

Mi nem csinálunk ebből soha fesztivált ha a szomszédom cseresznyefája, meg az almafája átnyúlik és ide potyognak a gyümölcsök, ami rohadt azt vissza adom neki cserébe ad a kifőzött pálinkájából, plusz az enyémből is adok neki szintén. Volt amikor fél évig nem volt otthon külföldi munkavállalás miatt, akkor a kertjén lévő gazt én vágtam le, illetve a parlagfüvet is én irtottam ki. Részben megkért rá hogy időnként nézzek rá, de erre nem kért meg ezt szívességből csináltam, meg hogy nekünk meg a többi szomszédnak is jó legyen.

A háza előtt a füves részt felváltva nyírtuk a szomszédokkal, aki éppen elkezdett füvet nyírni akkor átment oda is és lenyírta azt a keveset. Volt amikor a közmunkások csinálták.

A kertjében amikor nagy volt a gaz és senkinek nem volt rá úgy ideje plusz az eső miatt is, akkor egy közmunkást kértünk meg hogy kicsit maszekoljon, takarítsa el a gazt mert a benzinesnek nem baj a vizes növény sem.

Bejelentheted de senki nem fog mit tenni. Ha nem akarja ő lenyírni akkor legalább a kerítés mentén nyírd le.

A fa meg nem értem miért zavar téged.

2013. máj. 19. 11:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Látom, nem sok változott az 50-es évek óta.

Még mielőtt feljelentenéd, beszélj vele, kérd meg...

Ha ez már megvolt, akkor ajánld fel neki, hogy majd te megcsinálod.

Hülyén hangzik, mi? Pedig ez lenne a korrekt sorrend.

2013. máj. 19. 11:15
 3/4 A kérdező kommentje:

Egy fontos dolgot kihagytam: nem lakik ott, a kert egy kis házzal az Ő tulajdona, de nem él ott, 1 évben 2-szer jön ki, megnézni megvan-e még, vagy nem is tudom, már említve volt neki a dolog, de esze ágába sincs valami rendet rakni a kertjében. Szóval hidegen hagyja a dolog.

A gyümölcsfa azért zavar, mert pont lépcsőre hajlik át (nagyon meredek) és apró ringlók vannak rajta, egy rakás leesik róla, Mi meg takaríthatjuk utána, hogy ne hasaljunk el benne..

2013. máj. 19. 11:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Egyébként félre ne értsétek, nem vagyok egy zsörtölődős, de a szomszéd magasról le... a kertjét, az Ő dolga lenne lenyírni a füvet a fa átlógó ágait levágni (ez konkrétan hülyeség, mert az egész fa már nálunk van) egyszóval valami kinézetet adni Neki hogy ne legyen 1.70 magas a gaz is nála..
2013. máj. 19. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!