Lopást hol kell bejelenteni?
Figyelt kérdés
Olyat is olvastam, hogy annak a kerületnek a rendőrkapitányságán, ahol a lopás történt, de olyat is, hogy a lakhely kerületében. (Pénztárca lopásáról van szó, tehát elsősorban az iratok pótlása miatt szükséges egy papír.)2013. jan. 17. 17:49
1/6 anonim válasza:
A lopásról feljelentést az ország bármely rendőrkapitányságán megteheted, onnan úgyis átküldik oda, aki az illetékes az eljárásban (ahol történt az eset) Az okmányokra és egyéb tárgyakra kiadják a körözést. Aztán lehet menni az okmányirodába, de szerintem egy pár napot érdemes várni az okmányokkal, mert sokszor eldobják a retkek és ha azt megtalálják még vissza is juthat hozzád. Ilyenkor ezt jelezni kell a rendőrségnek, mert ha körözés alatt van az okmány nem nagyon fogják elfogadni itt-ott :)
2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2013. jan. 17. 18:46
3/6 anonim válasza:
Rendorkent mondom, hogy az 1. valaszolonak teljesen igaza van. Annyit tennek csak hozza, hogy a kihallgatasodrol felvett jegyzokonyv egy peldanya mindenkeppen legyen meg, hogy az okmanyirodaban legyen hivatalos okiratod amivel bizonyitod, hogy elloptak es ezert kersz ujat. Ha jol emlekszem oldalankent 100 ft-os illetekbelyeg elleneben adjak ki a jegyzokonyvet, legalabbis 1 eve meg igy volt.
4/6 anonim válasza:
Elozo vagyok, gyorsan utananeztem. Szoval mivel sertett vagy, a buntetoeljarasi torveny szerint a tanu jogai es kotelezettsegei vonatkoznak rad. A tanukihallgatasi jegyzokonyv kiadasa pedig teriteskoteles a fentiek szerint. Mivel van egy csomo figyelmeztetes, jogi felvilagositas, szemelyes adatokat meg kell adnod, ezert legalabb 5-6 oldalas lesz a jkv. Nem art elore beszerezni az illetekbelyegeket, hogy ne kelljen 2x menned a rendorsegre.
Remelem segitettem.
Udv!
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2013. jan. 19. 14:05
6/6 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy a jegyzőkönyvért nem kellett fizetnem, úgyhogy jóság van. :) (Az okmányintézéssel várok még néhány napot, hátha valahol megtalálják eldobva őket, vagy legalább egy részüket :/)
2013. jan. 19. 14:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!