Szerintetek hogy lenne jobb? Bécs vagy Budapest
Szóval röviden annyit hogy egy 17 éves fiú vagyok, aki jövőre érettségizik, és utána pedig a nagy kérdés: mi leszek ha nagy leszek? Hosszú megfontolás után eldöntöttem, hogy fogorvos akarok lenni. Izgalmas szakmának képzelem (mivel pl. nem egy képernyő előtt kell ülni egész nap), illetve éhező fogorvosról nem lehet hallani :) és érdekelne is a dolog...
Nos a kérdés hogy Budapesten a Semmelweis menjek tovább, vagy Bécsbe? Mivel osztrák suliba járok, úgyhogy Bécs is reális lenne...
Semmelweis az világszinten is színvonalas egyetem, viszont jó sok pont kell a felvételire. Bécsi egyetemről idáig azt mondta mindenki hogy "erősen közepes", és felvételihez egy felvételi dolgozatot kell írni egy adott témából, amiből fel lehet majd készülni...
Valamint ha Bécsben szeretnék dolgozni, akkor a Semmelweises képzettség kevesebbnek számít-e mint egy osztrák egyetemen? Illetve Bécsben sokkal jobban lehetne-e keresni? Egyszóval: megéri kimenni tanulni, vagy itthon tanulni, ott dolgozni, vagy itthon tanulni, itthon dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!