Milyen lehetőségeim lennének Japánban?
A barátom januárban megy ki Japánba, kb. 10 hónapra. Szeretnénk, ha vele tudnék menni, de nem tudom, hogy tudnék-e ott munkát vállalni. Mit gondoltok, van rá esély, hogy középfokú angol és valamennyi japán nyelvtudással munkát találjak? (Már elkezdtem én is tanulni a nyelvet, hátha sikerül kijutnom vele.) Egyébként gyermekekkel kapcsolatos szakmám van.
Tehát van-e bármi esély arra, hogy protekció nélkül bejussak valahova magyarként?
Persze, azt gondolom, csak gondoltam leírom, hogy nem olyan "nagy nevű" szakmám van, mint pl. valami mérnök.
Természetesen a robot-szerű munkákra gondoltam , mint pl. gyár, mosogatás, bolti eladó stb, ahova annyira nem kell a perfekt japántudás. :)
Ja és egy kérdés: Van munkavállalói vízumod? Vagy lesz?
Ha nem, akkor már most felejtsd el, a feketemunka ott is illegális :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Még semmi nincs, de ha megyek, akkor természetesen lesz, nem akarunk galibát.
Az egész ötlet, hogy én is megyek, még csak kezdeti stádiumban van, pár napja kezdtünk kicsit utánajárni a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!