Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségeim lennének...

Milyen lehetőségeim lennének Japánban?

Figyelt kérdés

A barátom januárban megy ki Japánba, kb. 10 hónapra. Szeretnénk, ha vele tudnék menni, de nem tudom, hogy tudnék-e ott munkát vállalni. Mit gondoltok, van rá esély, hogy középfokú angol és valamennyi japán nyelvtudással munkát találjak? (Már elkezdtem én is tanulni a nyelvet, hátha sikerül kijutnom vele.) Egyébként gyermekekkel kapcsolatos szakmám van.

Tehát van-e bármi esély arra, hogy protekció nélkül bejussak valahova magyarként?

2013. máj. 12. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem, hogy rábíznák a gyereküket egy külföldire aki még a nyelvet is alig beszéli.
2013. máj. 12. 20:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
babysitterként lehet. a gyermekekkel kapcsolatos meg mi? ovónő? mert oda még talán bár ahhoz elég jól kell tudni japánul szerintem.
2013. máj. 12. 20:02
 3/11 A kérdező kommentje:

Persze, azt gondolom, csak gondoltam leírom, hogy nem olyan "nagy nevű" szakmám van, mint pl. valami mérnök.

Természetesen a robot-szerű munkákra gondoltam , mint pl. gyár, mosogatás, bolti eladó stb, ahova annyira nem kell a perfekt japántudás. :)

2013. máj. 12. 20:03
 4/11 A kérdező kommentje:
Csecsemő-és kisgyermekgondozó nevelő. Bölcsődében dolgozom.
2013. máj. 12. 20:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Babysitterként is erősen kétlem. A japán nők nagy részének nincs szüksége babysitterre, mert nem dolgoznak. Aki viszont dolgozik bőven keres annyit, hogy ne egy gaijinra kelljen ráhagynia a gyerekét :)
2013. máj. 12. 20:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
egy 128 milliós országban én nem általánosítanék így. lehetni mindent lehet. Amerikába is csomóan mennek ki gyerekekre vigyázni munkaképp és ott is jó az életszínvonal és mégs foreignerre is rábízzák.
2013. máj. 12. 20:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Olvasgathatsz neten álláshirdetéseket. Pl. bárba kifejezetten külföldi lányokat is keresnek, ahova csak angol tudás kell. Bár bőven megvan a kockázat, hogy ezek nem konkrét csapos munkák ugye :)
2013. máj. 12. 20:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet de sok esélye nincs.
2013. máj. 12. 20:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja és egy kérdés: Van munkavállalói vízumod? Vagy lesz?

Ha nem, akkor már most felejtsd el, a feketemunka ott is illegális :)

2013. máj. 12. 20:15
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Még semmi nincs, de ha megyek, akkor természetesen lesz, nem akarunk galibát.

Az egész ötlet, hogy én is megyek, még csak kezdeti stádiumban van, pár napja kezdtünk kicsit utánajárni a dolgoknak.

2013. máj. 12. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!