Szerintetek gáz, ha lenézem a nálamnál gyengébb tanuló és kevésbé ambíciózus embereket?
No igen, ha csak lediplomáznának... de lehet, hogy a való világ körülményei közt a tudásbéli különbség elolvad, és Ők - részben a bulizások, partik, és kapcsolataik által - szerzett "kapcsolatépítő" képességeikkel előrébb jutnak, mint Te.
Ha rákeresel Seth F Henriett nevére a wikipédián, illetve elolvasod az autizmus/savant cikket, rá fogsz jönni, hogy abban az esetben bizony csorbát szenved a reális önértékelés (ezeket a dolgokat magáról írta). Mindig, minden esetben vannak valós képességek, és a másik oldalon nehézségek (ha csak a jó oldalt nézed, elszigeteled magad a valóságtól).
Sok esetben, ha valaki lenézi a gyengébben tanuló, illetve kevésbé ambiciózus társait, éppen valamiféle kishitűség, vagy sértettség áll a háttérben. Pölö: Ők nem kedvelnek engem, másképp néznek rám, én viszont jobb vagyok abban, amiért ott vagyok (há-há)! :)
"vagy az az ember is elszállhat magától, aki magas intelligenciájú és tudásban megelőzi a társait?"
Természetesen igen. Minél többet érsz el, annál nehezebb alázatosnak maradnod. (Az alázat alatt az önteltség ellentétét értve.)
Az, hogy valaki sokat elér az életben, nem ok vagy mentség arra, hogy elszálljon magától. A tudás felelősség is. Minél többet tudsz vagy birtokolsz, annál inkább felelős vagy azért is, hogy megfelelően használd a (szellemi és/vagy fizikai) javaidat. A tudását, az eredményeit pediglen úgy használhatja megfelelően valaki, ha a kevésbé jó helyzetben lévő, nehezebb körülmények között élő, esetleg hátrányos helyzetből induló, tehát bármilyen oknál fogva segítségre szoruló embertársai megsegítésére fordítja őket.
köszönöm a jótanácsot
szívesen átadnám másoknak a már meglévő tudásom, aki hajlandó befogadni mindezt és akar tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!