Mi a véleményetek erről? Miért ilyen előítéletesek az emberek?
Mert a romák közül sokan bűnöző életmódot
élnek de vannak becsületesek is
mint az a kislány akiről írtál
"Mindenki azzal jön, hogy a romáknak csak egy kis százaléka normális, nem az lenne akkor a logikus, hogy ezt a kis százalékot nem piszkáljuk? Mit gondoltok erről?"
A magyarokat is folyamatosan becsmérlik ezen a fórumon, ezek után mit vársz a cigányokkal kapcsolatban?
Meg kell szokni azt a tényt, hogy rengeteg a keserű, gyűlölködő ember, aki élvezi, ha megalázó dolgokat mondhat másokról. Nem kell utánozni őket, azt annyi.
Egyszer volt szerencsém részt venni egy emberi jogokkal kapcsolatos tréningen.
Volt több gyakorlati szituációs eleme is a tréningnek, az egyik pl. úgy zajlott, hogy mindannyian húztunk egy -egy lapot, amire fel volt irva, hogy ki is vagy te. Ezután felálltunk egy sorban, az előadó feltett egy kérdést, és aki igennel tudott válaszolni a kérdésre, mármint, hogy az, akit alakitasz megteheti-e azt, amit kérdeztek, akkor léptél egyet előre. 25-en vettünk részt a tréningen, voltak akik haladtak, voltak akik alig, és volt 1-2 személy, aki szinte nem lépett egyet sem. Amikor vége lett a kérdéseknek, akkor mindenki megmondhatta, hogy kit alakitott. El kell mondanom, hogy a leghátul lévők között volt a 13 éves roma kislány. Nagyon megfogott, napokig a hatása alatt voltam, és mivel a faluban élnek romák, elkezdtem figyelni a lányokat.
Csak annyit mondhatok, hogy szivesebben lennék bármi a világon, mert annyira elkeseritő helyzetben, mint amiben ők élnek egyrészt a társadalom, másrászt a család nyomása alatt, szerintem csak úgy lehet élni, ha az ember romának születik. És ők mégis tudnak nevetni!
Azért, mert annyi rossz tapasztalatot gyűjtöttek már össze, hogy az nem igaz.Ezért egy-kettővel nem fognak már kivételezni, mert ismerik a többséget.
Utolsó válaszoló:Én is szívesen játszanék ilyen játékot, összeállítanék egy kérdéssort és ugyanez lenne a helyzet, ha valaki megteheti amit kérdezek, az léphet előre.Meghívnék egy cigányt.A többi csak egyszerű, dolgozó magyar ember lenne.
A cigány két kört verne rá a többiekre.Azok meg nem is léphetnének.Ennyi.Elhiszed?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Szerintem erről van szó, vagy tévedek? Bár itt vannak, akik egész szépen írtak a csajszinak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!