Élnétek egy erdőben, törzsi körülmények között, néhány hónapig?
Ha a következő feltételek adottak lennének:
- Magyarországon lennél (se mérgeskígyó, se mérgespók)
- biztosítva lenne a napi kalóriabevitel (természetes kajákból!)
- szállás - minden este kunyhóban, függőágyban alhatnál
- szervezettség (vadászat-halászat, gyűjtögetés, törzsi hierarchia)
/ kérlek írjátok oda a nemeteket is a válasz alá! /
"másrészt az is érdekes, hogy azt hiszik, a törzsek "elmaradottabbak" vagy "civilizálatlanok""
Ez csak értelmezéstől függ. A civilizációnak is van többféle megfogalmazása, valamelyik műszaki szinthez is köti (technikai civilizáció), szóval van, ami szerint elmaradottabb.
"pedig a gazdaságuk jóval fejlettebb (no munkanélküliség, no infláció, no hajléktalanok, no gazdasági válság, stb..)"
No szabadidő, a gazdasági válság pedig valamilyen értelemben állandósult állapot. Nincs 100%-os élelmiszerellátás, mivel nincs mezőgazdaság, csak a vadászat és gyűjtögetés sikerétől függ, hogy hányan/mennyire éhezik a törzs. Hajléktalanság meg most is legalább annyira nincs, mint törzsközösségben, csak akkor mindenki ugyanúgy földbe vájt kunyhóban aludt, most meg csak relatíve kevesen aluljárókban.
"ahogy szervezettségük és a mentális felkészültségük is."
Szervezettségük a mihez?
Mentális felkészültségük a mire?
Egy maximum néhány tucat fős csoportot igazgatni nem kell akkora szervezettség, mint tíz vagy százmilliós országokat. A mentális felkészültséget pedig teljesen nem értem.
gyakorivalasz2 - hidd el, hogy több szabadidejük van, mint a modern társadalom embereinek. Mi 2x-3x annyit dolgozunk ugyanannyi élelemért, mint ők (mivel a gyártók, kisker-nagyker, szállítók, cégek, ebből élnek)
a szervezettségük pontosan azért fejlettebb, mert kisebb a létszámuk, és tapasztaltabbak a vezetőik. A nagy országokat még manapság a modern vezetők sem tudják kontrollálni se gazdasági, se pénzügyi értelemben (lásd: kb egész európa).
a mentális felkészültség alatt a következőket értem: a férfiak tényleg férfiak - határozott, önálló, magabiztos, domináns vezetők - mert nap mint nap erre van szükségük életvitelük fenntartásához.
Náluk nincs stressz, nincs képmutatás, az érzelmi kapcsolataik szorosabbak, erősebbek.
Elszántabbak, kitartóbbak, céltudatosabbak.
Én ezzel foglalkozom, és higgyétek el, nagyon sok ehhez hasonló tévhit van velük szemben.
De a lényeg nem ez! Én fölraktam egy kérdést, továbbra is erre várom a válaszokat, hiába akadtok fönn minden mondaton, vagy kerestek hibákat abban, amit írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!