Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Élnétek egy erdőben, törzsi...

Élnétek egy erdőben, törzsi körülmények között, néhány hónapig?

Figyelt kérdés

Ha a következő feltételek adottak lennének:

- Magyarországon lennél (se mérgeskígyó, se mérgespók)

- biztosítva lenne a napi kalóriabevitel (természetes kajákból!)

- szállás - minden este kunyhóban, függőágyban alhatnál

- szervezettség (vadászat-halászat, gyűjtögetés, törzsi hierarchia)

/ kérlek írjátok oda a nemeteket is a válasz alá! /

2013. máj. 3. 23:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem.

19F

2013. máj. 3. 23:26
 2/13 anonim ***** válasza:

Pár hónapig igen, de csak nyáron és olyanokkal, akik normálisak és egy nyelvet beszélünk.

27 F

2013. máj. 3. 23:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Pár napos sátorozás szívesen, de már nem az őskorban élünk, és ennek örülök. Nem is vágyom oda.

22/F

"Magyarországon lennél (se mérgeskígyó"

[link]

2013. máj. 3. 23:59
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem. Engem egyáltalán nem vonz, én városi környezetben sem érzem rosszul magam. Sokan mondják, hogy őket mennyire nyomasztja, meg hogy a mai körülmények mennyire embertelenek, stb., de engem nem zavar. Én speciel sátrazni sem szeretek. Nem azt mondom, hogy olyan hatalmas igényeim vannak, de nekem nem való a nomád élet. Ennyi. :)

21/L

2013. máj. 4. 00:26
 5/13 anonim ***** válasza:

Egy távoli szigeten leginkább, valahol az óceán közepén na, ott tutira igen! Úgy 1 hónapot eltöltenék. Ha ez nem lenne kikapcsolódás, teljes környezetváltozással, akkor semmi.

Egy kis csapatban, de persze csakis ismerősökkel-rokonokkal együtt. Egy kis Robinzonosdi".:-)

Valamelyik csatornán van egy ilyen műsorsorozat, múltkor, valami igen jómódú família élt kb. 1-2 hetet egy ilyen helyen. Úgy kellett tenniük, mintha bennszülöttek lennének: kunyhóépítés, halászat, stb. Totál távol a civilizációtól. De tetszett nekik.

36/n

2013. máj. 4. 14:08
 6/13 anonim ***** válasza:
Én nem. Lehet, hogy kényes vagyok, de ez van. Persze ha nem lenne más választásom, belemennék, de önmagamtól nem, legalábbis ha hónapokról lenne szó, 1-2 napra kipróbálnám. De hosszú távon nem tetszene, hogy nincsenek rendes körülmények a rendes tisztálkodásra, nem lenne semmi kulturális élményem (hacsak nem lenne velem egy komplett színházi gárda a túlélőtúrán :D)...
2013. máj. 4. 16:51
 7/13 anonim ***** válasza:
16:51-es vagyok... azt lefelejtettem, hogy 23/l
2013. máj. 4. 16:51
 8/13 A kérdező kommentje:

23:59 - igen, vannak kivételek, de ezen most ne rágd magad

két okból is meglepődtem a válaszokon:

- egyrészt durva, hogy mennyire hiányzik az emberekből manapság a vállalkozószellem, hogy belevágj valami kihívásba!

- másrészt az is érdekes, hogy azt hiszik, a törzsek "elmaradottabbak" vagy "civilizálatlanok", pedig a gazdaságuk jóval fejlettebb (no munkanélküliség, no infláció, no hajléktalanok, no gazdasági válság, stb..) ahogy szervezettségük és a mentális felkészültségük is.

ezeket átgondolva se próbálnátok ki?

2013. máj. 4. 20:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy miért bánt téged, hogy milyen válaszok jöttek. Nem csípem, mikor valaki feltesz egy kérdést, aztán háborog, ha nem olyan válasz jön, amit elképzelt.
2013. máj. 4. 21:24
 10/13 anonim ***** válasza:
És most aki vállalkozó szellemű, az csak ilyenbe vághat bele? Én annak tartom magam, csak én ezt máshol élem ki.
2013. máj. 4. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!