Hogy tetszik ez az írás?
Figyelt kérdés
Be lehet mutatni igazán egy várost? Az összes illatot, embert, újságosbódét, falfirkát, utcát, bisztrót, emléket, bele lehet-e sűríteni néhány sorba? Néhány sor, gagyi kis iromány, csak egy papírdarab, semmi több. Most bezzeg kinevetsz, mindig is ezt tetted, csak ültél abban a nyomorult, dohos fotelben, és sorra szívtál cigit cigi után, sosem érdekelt. Pedig Zuglónak igenis vízipipa illata van, méghozzá epres, egy epres füst az egész. A sok szürkének kell a kontraszt, érted te ezt. Ők is látták mindannyian amit mi, még rá is játszottunk egy kicsit a nyolckerben a bérházak előtt, hogy olyan páluccaifijús legyen. Aztán eltelt egy év, kettő, három, a sörösüvegeket eltakarították, bérház helyett pláza, bicaj után villamos, halvány fényképek. Z. mindig könyvtárba járt, de a fővárosiba, és ott is írta a házidolgozatait, hadd lássa mindenki, puccos egy hely ez a Kálvin tér. Jaj igen, az ő kedvenc helye volt a körúton az a kis kávéház, a zegzugos. Esőillatú volt a lakása is. Múltkor a király utcai kisboltban láttam, láttuk egymást. Nem köszönt, csakúgy ahogyan P. sem. Nem tudtam hogyan került mellé az a három gyerek. Az egyiknek tintás volt az ujja, meg az orra is, mint az anyjának, mikor reggelente 7.40-kor leckét írtunk a villamoson. Alig bírtuk ki a délelőttöket, a kiflit akartuk a Dunába morzsolni a Szabadság hídon. S most nem jön az ímél, meg az esemes se, csak a sok emlék van, meg az a néhány fénykép. Mindannyian világi sznobok lettünk, büszkék, törhetetlenek. Téged nem érdekel, de én még mindig emlékszem, mikor együtt szidtuk Párizst, Rómát, Berlint, s énekeltük a nyugatinál: „Nékem csak Budapest kell…”2013. ápr. 28. 19:35
1/2 anonim válasza:
Szabvány prológusra emlékeztet, könnyű ritmika, "csöppet" keresettebb szavakkal, sajátosan közvetlen előadásban. Eladható, ha ez érdekel, és kattanhatnak rá a fiatalok, ha ez. Igazából tényleg csak a promón múlik már. Egyszóval rendben van, és az óvatosan elhelyezett ínyencségek is igen-igen fokozzák ezt. Külön f.szaság, hogy ebben a rövidségben is működik: figyelek rá (tudod, valahogy sose szoktam emlékezni a prológusokra), érdekelni kezd a folytatás, de csak így simán, semmi extrém. Az íze megvan, kell a következő falat.
2/2 A kérdező kommentje:
igazából az íze a lényeg, csak úgy egy sulis újságba kellett írni valamit és a hnagulatát akartam megteremteni..csak attól féltem h nagyon rossz..
2013. ápr. 29. 17:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!