Hogy tetszik ez az írás?
Mikor a csend megébred...
Mikor a boldogság megpihen egy alvó ember sóhajában, és a gondolat-bábokból álom-pillangók röppenek, szerte a Holdezüstös éjszakába, mikor egy altatódal halkan véget ér és az utolsó dallam is megbújik a dunyhák melegében, mikor a didergő utcákra az éjszaka ráteríti ködös takaróját és mikor az utolsó hűtlen is behúzott nyakkal, feltűrt gallérral, csípős párát szuszogva hazatér. Aztán az otthon melegén kívül leteszi a bűnt, mit hazáig cipelt, s mit visszhangozva vertek vissza az üres utcák, ahogy lábai alatt szaporán kopogtak a cinkos macskakövek.
Ekkor megébred a Csend…
Árnyakba bújva végigkúszik a megfáradt városon. Benéz a sötét ablakokon, a még sötétebb szobák mélyére, ahol a vágyak és remények virrasztanak, várva egy újabb holnapot.
Aztán nekivág az éjszakának.
Bekúszik egy kóbor kandúr talpa alá, megül a Máray-tér kopaszodó fáinak ágai közt remegő holdfényben. Átölel két lakótelepet, majd álmot csepegtet egy magányos részeg szemébe. Átöleli a templomtornyok harangjait is, a sírok keresztjeit, a vasútállomás üresen ásító vagonjait, és az őrségben bóbiskoló katona fegyverét.
Mennyi bölcsesség és türelem utazik a csenddel. Mennyi értékes gondolat lapul hosszú, fekete kabátjának redői között. Ha lelassítod az életet és nem zavarod el, talán neked is mesélni fog.
Hajnalban, a közeli kórház földszinti kórtermében megtörik, egy beteg hangos köhögésében. A folyosóról is kiűzetik. Majd csak órák múlva lép az egyik műtő hideg sötétjébe, ahol egy letakart fiatal férfi ajkára ül… mindörökre.
lényegében egyet(v egyett?) értek az előttem szólóakkal. Nekem is nagyon tetszik.
néhol stílusilag számomra is éltérő és itt ott túlzást érzek, de ettől függetlenül szerintem jó.
és a vége elég drámai
"Ha lelassítod az életet és nem zavarod el"
Ez nagyon elüt belőle, de amúgy szuper!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!