Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen illetlenséggel, nevelet...

Milyen illetlenséggel, neveletlenséggel találkozol nap mint nap?

Figyelt kérdés

Sok neveletlen embert látok az utcán, a legutóbbin látszott, hogy a tőlem egyel fiatalabb generációt mintha nem is nevelte volna senki. Két 18 éves lány utazott a vonaton velem és még pár emberrel együtt egy fülkében. Az érettségiről beszélgettek, onnan gondolom a korukat. Én csupán 10 évvel vagyok idősebb, nem egy vénasszony, tényleg, de annyira kellemetlen volt.

Szóval nekem még megtanította az édesanyám, hogy nem illik kivenni a lábunkat a cipőből, még bunkóbb dolog oda felrakni, ahol mások ülnek. Gyerekként hányszor ki akartam venni, jól emlékszem, mert iszonyúan izzadtam, melegem és minden bajom volt, mégsem lehetett. Na ezek a lányok simán kivették a mezítlábas lábukat a cipőből, és felrakták az ülésre. Oké, nem cipőstől, ez igaz, hát már ennek is lehet örülni. De a fülkében onnantól kezdve tömény lábszag terjengett, ahogy a megizzadt lábuk szépen odakenődött a műbőr ülésre. Hiába volt kinyitva minden, az nem megoldás, hogy huzatot kapunk mások lábszaga miatt.

Ti mivel szoktatok még találkozni? Sajnos egyre többen tesznek az illemre, aminek ráadásul gyakorlati haszna is van, hogy ne zavarjunk másokat.

2013. ápr. 28. 19:30
 1/9 anonim ***** válasza:

Engem vonaton nem zavarna, de az tényleg erős, hogy ehhez még büdös is volt a lábuk:D

29/F

2013. ápr. 28. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
o hat en irigyellek, hogy ez neked bunkosagnak szamit.. en is az o korcsoportjukhoz tartozom, de mindennapos eset, hogy van egy baratnom aki egy eleg szep csaj, de annyira trogerul viselkedik, hogy kiabrandito. hanyasig issza magat, napi egy doboz cigit elsziv es dohanyzas kozben valamiert mindig termelodik egy csomo nyal a szajaban es allandoan kopkod. es ez nem csak egyedi eset, ez eleg altalanos. csak azert egy olyan szep csajtol kevesbe nezi el az ember, mint egy fiutol.
2013. ápr. 28. 19:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Busszal kellett haza utaznom. Velem együtt sok felnőtt és idős is várt a buszra. Mielőtt bejött a busz, sok diák is érkezett, akik haza akartak menni a busszal. Amikor kinyílt az ajtó, mindenkit félrelökve feltolakodtak a buszra, és minden ülőhelyet elfoglaltak. Egynek sem jutott eszébe átadni a helyét az idősebbeknek.
2013. ápr. 28. 19:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Második: na, ezt se illik. Miért nem tanítják meg, hogy mit illik és mit nem?

Amúgy nekem is tökjó lett volna és sokkal egyszerűbb kivenni a lábamat a körömcipőből és a nejlonharisnyából, mert már úgy égett és fájt a nap végére, hogy elviselhetetlen volt. Meg persze nekem is melegem volt. Mégse nyomtam senki orra alá. Erre szagolhattam a másét. Milyen már az összeizzadt ülésre ráülni utánuk? Amúgy is hányás a vonatok többségének tisztasága, minden vonatozás után fürdés-mosás van, de így csak magunknak tesszük elviselhetetlenné.

2013. ápr. 28. 19:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Van egy örök jelenség ami nem válogat korosztályban és nemi hovatartozásban sem,mások hátamögötti kibeszélése majd szemközti jópofizás.

Sokan könnyedén elsiklanak e fölött,szinte sehol nem látni e felől panaszt,talán én vagyok az egyetlen aki nem képes ezzel megbirkózni egyedül.Egy napos elzárással büntetném őket,ott aztán elgondolkodhatnának miféle viselkedést engednek meg maguknak!!!

2013. ápr. 28. 20:39
 6/9 anonim válasza:
És az ülésekhez tapadt, száradt rágógumikról még nem is beszéltünk....
2013. ápr. 28. 23:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Rendszeresen buszozok, és leszállásnál tapasztalom, hogy nemhogy nem engednek előre, de még félre is löknek, hogy előbb leszállhassanak! Nem vagyok úri dáma, nem várom el, hogy előreengedjenek, de amikor egy takony kiskölök félretaszít, akkor azért felmegy bennem a pumpa.

Persze nem minden esetben, az pedig kimondottan jól tud esni, amikor előreengednek:)

A másik az, hogy falusi vagyok, itt alap dolog, hogy mindenkinek köszönünk, így illik. Érdekes módon, nem is a fiatalok szoktak erről megfeledkezni, hanem az idősek. Nem arról van szó, hogy nem hallják, mert bámulnak bele a képembe, látják, hogy köszönöm, de nem köszönnek vissza.

2013. ápr. 29. 08:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Én akkor rezzenek össze, mikor simán félre akarnak tolni buszon, villamoson, vagy hozzám nyomják a cuccukat, és még annyit sem mondanak, hogy elnézést. Részemről még ha véletlenül hozzáérek valakihez, akkor is elnézést kérek. Szerintem bunkóság valakihez odacsapni egy táskát, és szó nélkül továbbmenni.

Aztán vannak, akik simán a levegőbe köhögnek, tüsszentenek nyilvános helyen, vagy a gyerekük teszi ezt, és nem szólnak rá.

Pedig én viszonylag fiatal srác vagyok, de ennyit még én is megtanultam az illemből.

2013. ápr. 30. 02:19
 9/9 zabmester ***** válasza:

Én ezeket nem csak a tizenéveseknél tapasztalom, hanem korombelieknél is (26 vagyok), vagy nálam pár évvel fiatalabbaknál, de épp úgy idősebbeknél is. De még az ismerőseim körében is. Például az egyik barátnőm szinte mindig a képembe ásít. Ez valahogy jobban zavar, mint a levett cipőjű kamaszok, már azért is, mert azért én feltételezem, hogy valahol tisztában vannak vele, hogy nem való ezt csinálni, csak éppen ők most tojnak rá, de felnőtt korukban majd már nem fognak így viselkedni. Viszont aki beleásít mások arcába (ráadásul folyamatosan), az tényleg nincs vele tisztában, hogy ez nem való, és ha huszonévesen megcsinálja, meg fogja tenni harminc, vagy negyven évesen is.

A másik, bár ezt tényleg csak kamaszoknál szoktam tapasztalni, az az állandó csettegés a rágógumival. Ha valaki fúj egy lufit, aztán kész, az nem zavar, de sokan ezt másodpercenként művelik, főleg, ha valami kicsit visszhangosabb helyen vannak.

Aztán itt van még a köpködés, ami viszont minden korosztály bunkóbbik részének a szokása. Sosem értettem amúgy, hogy ez mégis mire jó.

Aztán a legutóbb azon döbbentem meg, de nagyon, amikor vásároltam egy nagyobb áruházban. Megállt mellettem egy férfi a pékáruknál, benyúlt a gatyájába, alaposan végigvakarászta a tökét, aztán elkezdett válogatni a kenyerek között, és kb. hatot végigfogdosott, aztán kivett egy hetediket. Azóta inkább olyan helyen veszek kenyeret, ahol kérni kell, és az eladó kezéből az én kezembe kerül, nincs kirakva, hogy mindenki végig tudja tapogatni.

2013. ápr. 30. 11:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!