Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek mi lenne a véleményetek...

Nektek mi lenne a véleményetek arról, ha egy barátotok félbeszakítana egy külföldi egyetemet és év közepén hazajönne? Lenéznétek érte?

Figyelt kérdés
Külföldre mentem, mert nagyot akartam fejlődni, önállósodni akartam és le akartam győzni a félelmeimet de sehogyse találtam ott a helyem, és nem igazán éreztem jól magam... sok jó embert ismertem meg, de nagyon erős honvágyam volt, és mindenféle bajok kijöttek rajtam. Pszichiáter megállapította, hogy depressziós vagyok, és azt tanácsolta, hogy azonnal jöjjek haza, mert így össze fogok roppanni és dolgoznom kell magamon. Úgyhogy hazajöttem, és ennek ez a depresszió az oka, de ezt a barátaimnak így konkrétan nem mondtam el. Csak az aggaszt, hogy ők most tudják, hogy nincs semmi dolgom, hogy a hét nagy részében itthon vagyok és szórakozgatok... szerintetek lenéznek valahol ezért? Nem akarom, hogy semmirekellőnek tartsanak...
2013. ápr. 26. 12:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ez rettenetes, amit csináltál, kedves Kérdező. Ha nem vigyázol, még a végén megszereted Magyarországot, nem fogsz mindent alábecsülni, ami hazai, és nem fogsz könnyes szemmel Nyugatra vágyni. Hát mi lesz így belőled, ember?! Úr Isten, és le is írtad... mi lesz, ha ez a szemlélet elterjed? Kiken fognak akkor röhögni külföldön, és kiknek fogják eladni a szemetüket?

Na de a trollkodást félre téve: sz@rd le magasról (nem tudok finomabban fogalmazni), hogy minek tartanak. Ne azok értékelésének a terében élj, akik jóformán nem is ismernek. Tedd, amitől jól érzed magad.

2013. júl. 18. 15:54
 12/12 A kérdező kommentje:

:)

Sose voltam magyar- vagy Magyarországellenes, és nem is azzal van gondom, hogy szeretem Mo.-t. A gondom azzal van, hogy az egyetem, ahova felvettek, egy világszintű, élvonalbeli európai egyetem, és talán ezt a döntésemet később nagyon bánni fogom. Viszont itt sokkal jobban érzem magam.

2013. júl. 18. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!