Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek mi lenne a véleményetek...

Nektek mi lenne a véleményetek arról, ha egy barátotok félbeszakítana egy külföldi egyetemet és év közepén hazajönne? Lenéznétek érte?

Figyelt kérdés
Külföldre mentem, mert nagyot akartam fejlődni, önállósodni akartam és le akartam győzni a félelmeimet de sehogyse találtam ott a helyem, és nem igazán éreztem jól magam... sok jó embert ismertem meg, de nagyon erős honvágyam volt, és mindenféle bajok kijöttek rajtam. Pszichiáter megállapította, hogy depressziós vagyok, és azt tanácsolta, hogy azonnal jöjjek haza, mert így össze fogok roppanni és dolgoznom kell magamon. Úgyhogy hazajöttem, és ennek ez a depresszió az oka, de ezt a barátaimnak így konkrétan nem mondtam el. Csak az aggaszt, hogy ők most tudják, hogy nincs semmi dolgom, hogy a hét nagy részében itthon vagyok és szórakozgatok... szerintetek lenéznek valahol ezért? Nem akarom, hogy semmirekellőnek tartsanak...
2013. ápr. 26. 12:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem, most én is itthon vagyok már hónapok óta és szórakozgatok. Én messzire igaz nem mentem...de nem bírtam elviselni Budapestet. :D
2013. ápr. 26. 12:08
 2/12 A kérdező kommentje:
Tehát szintén megszakítottad az egyetemet?
2013. ápr. 26. 12:25
 3/12 anonim ***** válasza:
Le biztos nem néznélek. Ilyen nagy horderejű döntést nyilván nem hoz meg az ember csak úgy, minden különösebb ok nélkül. Ha ezt tetted, nyilván jó okod volt rá (a depresszió annak tűnik). Ezzel a részével a dolognak tehát semmi gond nincs. Inkább azt tanácsolom, hogy ha már itthon ennyire időmilliomos vagy, tedd hasznossá magad. Ne csak ellegyél, hanem keress valami munkát, vagy legalább önkéntes munkát vállalj, csinálj valami karitatívat, kertészkedj, termessz zöldségeket, vállalj gyerekfelügyeletet, stb., esetleg önszorgalomból segédkezz mindenfélében.
2013. ápr. 26. 12:42
 4/12 anonim ***** válasza:
4%
Nem kegyetlenkedni akarok, de sokezer másik diáknak is van honvágya, fűszerezve meg-nem értéssel, idegen környezettel, nyelvi nehézségekkel, pénztelenséggel - és mégse bujik egy ottani megélhetési orvos (fizetett) diagnózisa mögé... Hanem küzd, kitart és teszi a dolgát. Ilyen megvilágításban gondold újra az egészet és a gyengeséged mellé ne itt keress szövetségeseket.
2013. ápr. 26. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Igen, megszakítottam.
2013. ápr. 26. 13:09
 6/12 A kérdező kommentje:

"Nem kegyetlenkedni akarok, de sokezer másik diáknak is van honvágya, fűszerezve meg-nem értéssel, idegen környezettel, nyelvi nehézségekkel, pénztelenséggel"

Teljesen igazad van, de azért írod ezt, mert nem ismered a történet többi részét. Nyilván nem tudom az egész személyiségemet egyetlen kérdésbe beleönteni, de az a helyzet, hogy a középsuli kezdete óta vannak gondjaim. Eddig kibírtam valahogy, most azért vált ez ilyen égetővé, mert a valódi élet kapujában állok. És ami gáz, azt úgy érzem, még most kell helyretennem. Ha most leszarok mindent, és úgy folytatom az egyetemet, ahogy eddig éltem, akkor... akkor igaz, hogy befejezem, de nem lesz jó. Olyan ez szerintem, mintha mindenképp hajtani akarnál egy biciklit, ami hátul defektes. Igaz, hogy az lenn a legjobb, ha minél hamarabb célba érnél, de ha nem teszed előbb rendbe a defektet, akkor hamarabb megy szét a kerék, mint hogy eljutnál valahová és sokkal rosszabbul jársz. Én ezt valahogy így látom.

Kb. egész kamaszkoromban semmit nem szórakoztam, alig volt barátom és tele vagyok olyan állandósult félelmekkel és rossz mintákkal, amiket már régen helyre kellett volna rakni. Érzem, hogy ezen dolgoznom kell.

"- és mégse bujik egy ottani megélhetési orvos (fizetett) diagnózisa mögé..."

Igazából itteni orvos, de ez lényegtelen. Mindenesetre odakinn is voltam pszichológusnál és ő is, valamint egy másik doki is felvetette, hogy talán jobb lenne, ha most hazajönnék.

Szóval én igazából nem a kinti élettől és a honvágytól rettentem meg, mert ott is találtam jó barátokat. Mondom, a gond az az, hogy nagy zavarok vannak tök alapvető dolgokban (pl. féltem kimozdulni a szobámból) és ezekkel nem lehet éveket várni szerintem.

2013. ápr. 26. 14:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem jól tetted, hogy hazajöttél, vagy pontosabban: úgy érezted, hogy haza kell jönni, és hazajöttél, tehát itt vagy. Eddig O.K. "hogy nincs semmi dolgom, hogy a hét nagy részében itthon vagyok és szórakozgatok" Ez nem O.K. Ebből a másik véglet felé tkp. ugyanaz a baj lehet. Valamit keress, ami érdekel és jónak látod tanulni. És/vagy pedig munkát kell keresni. Ma ez a legnehezebb itt - ha nem próbálkozol, elsüllyedsz, úgy, hogy észre sem veszik.
2013. ápr. 26. 14:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Ezt kifejezetten a szakember javasolta. Mármint azért jöttem haza, hogy ne kelljen tanulnom. Azt mondta, hogy a teljesítménykényszerem a baj, és, hogy nem tudok szórakozni. Tehát azt mondta, hogy most az a dolgom, hogy jól érezzem magam. Ha kicsit talpra állok, újra tanulni fogok. Nyilván nem az a célom, hogy évekig üldögéljek. Dolgozni nem akarok, nem tudom, miért. Úgy érzem, egyszerűen nem az a dolgom, hogy dolgozzak, hanem az, hogy majd tanuljak. Diploma nélkül én nem akarok munkát vállalni.
2013. ápr. 26. 15:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Aki lenéz, az nem a barátod.

Nálad most jött ki a feszültség, amit meg kell szüntetni.

Remélem, csak halasztottál, és nem iratkoztál ki az iskolából!

2013. ápr. 26. 19:38
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, csak halasztottam. És pontosan úgy van, ahogy mondod, most jött ki a feszültség. Kb. azt pótolom be, amit mások évek alatt apróra elosztva éltek meg. Lehet, hogy több ideig tart majd, mint gondolom, de nem érdekel. Nekem is jogom van a gondtalan fiatalsághoz, bulizáshoz, szerelmekhez. Szerintem pl. egy vicc, hogy 20 évesen még nem voltam viszonzottan szerelmes, és egészen eddig kifejezetten kerültek a lányok (bár végül is nemcsak ők). Ezért dolgozni akarok magamon, a stílusomon, és az eddig nem létező önbizalmamon. Enélkül, egyetem ide vagy oda, úgyse tudnék sehova lenni az életben.
2013. ápr. 26. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!