Titeket nem zavar a Nick Vujicic "effektus"?
Úgy értem, hogy mindenhol mondják, hogy ő végtagok nélkül született, depressziós volt, öngyilkossággal próbálkozott, de aztán elfogadta az életét: diplomázott, van családja, ejtőernyőzik, szörfözik stb, bejárta a világot. Ezért senkinek sem szabad feladnia, mert ha ő képes rá, hogy így éljen, akkor más is.
Na de, van több olyan ember aki az ő "betegségével" született, van a világon egy csomó ember, akinek sokkal rosszabb a helyzete, őket kb. a világ 99%-a le se szarja. Persze könnyű lehet Vujicicnek ha pénzzel van tömve a zsebe. Másokról, akik az ő cipőjében járnak és nem burzsujok, nem is tud a világ és nem is foglalkozik velük. És akkor sok helyen látni, hogy ő milyen jó ember, meg példakép stb stb stb.
Sztem csak egyszerűen szánalmas, és félreértés ne essék, ezt nem magára Nickre értem, mert nem ismerem és így alapból nincs/nem lenne vele semmi bajom, hanem az emberek hozzállása az ami nagyon nem tetszik, az egész egy rohadt nagy hírverés vagy nemtom minek nevezhetném, ami sajnos rá is rányomja a bélyegét.
Igen, ott vannak a többiek, akiket az a bizonyos 99% le se sz*r. De lehet, hogy az az 1% korábban csak 0,9 volt, és az a 0,1 éppen az illető úriembernek köszönhetően kezdett el foglalkozni az ilyen "betegekkel". Én erre azt mondom, megérte.
Ugyanakkor felhívnám a figyelmedet arra, hogy Nick Vujicic nem annak a példája, hogy azzal a bizonyos "betegséggel" is lehet együtt élni, és el lehet érni sok mindent. Ő annak a jelképe (?), hogy nem létezik olyan dolog, ami hátráltathat téged, ha igazán akarsz valamit.
Látjátok, itt könnyen meglátszik a hozzáállásunk közti különbség. Ti ugye azt mondjátok: neki könnyű volt, mert... Én pedig azt mondom: Neki sikerült elérni a céljait, akkor talán nekem is. Megjegyzem, nem hiszem, hogy mondjuk gyermekkorában annyira jómódú család lettek volna. Persze, most már van pénze, ezt nem vitatom. De vajon ettől lesz igazán boldog? Ha hirtelen eltűnne a pénze, összeomlana az élete, mély depresszióba esne stb.?
#4. válaszolónak
Igen, nem ugranak lehetőségek a karjaikba, ahogy senkinek sem. A lehetőség nem olyan dolog, amit kapsz csak úgy. A lehetőségért meg kell küzdened, meg kell találnod. Gondolj csak bele! Pizzát akarsz enni. Akkor kiülsz az utcára, hátha jön arra éppen egy pizzásautó, ahol tudnál rendelni esetleg, vagy inkább felhívsz egy pizzériát?
Nick eladta magát, mert szerencséje volt, mert megtehette! Emberek millióinak ad inspirációt az élethez való hozzáállásával. Ahogy te is írtad, vannak hasonló "betegséggel", vagy még súlyosabb esetekkel rendelkező egyének is, de az is elképzelhető, h belőlük hiányzik az a jellemvonás, ami Nick-ben megvan!
Hozhatnék az élet más területéről is példát, de szerintem érted te már így is kérdező!
Miért gondolod, hogy ez a pénzről szól? Szerintem sokkal inkább a mentalitásról.
Sok ember, akinek van pénze pl. ejtőernyőzni, vagy vitorlázni, sokkal boldogtalanabb, mint Nick. Sokan lesznek öngyilkosok azok közül a sztárok közül, akiknek lába előtt hever az egész világ. Egy álomvilágban élnek sokan, miszerint bármi is a körülményektől függ!
A magyarok rendre utolsóak a világ országai között az elégedettségi felmérésekben. Tőlünk sokkal elégedettebben Indiában, ahol éhen halnak sokan, betegek, és nincs orvosi ellátás. Vagy a kommunista Kínában! Vagy Afrika sok országában, ahol nap, mint nap ölnek és gyilkolnak, malária van és sok egyéb betegség, helyi drogbárók a vezetők, stb. Itt miért nem tudnak örülni az emberek semminek? Mi az oka, hogy mindig megtaláljuk a rosszat a jóban? A pénz hiánya okozza, vagy a mentalitás?
Nem, épp ellenkezőleg. Itt elsősorban nem a pénzről van szó, hanem a mentalitásról. A lényeg az, hogy a legnagyobb sz.rból is lehet várat építeni, ahogy a mondás tartja. Rengeteg ember, akinek az övénél ezerszer kisebb problémái vannak (elhagyott a szerelmem, nem tetszik a szemem színe, cikiznek az osztálytársaim, stb.), szintén depressziósak lesznek és öngyilkossággal próbálkoznak. Sírnak, sajnáltatják magukat, hogy ők mennyire szerencsétlenek, közben pedig csak az akaraterő hiányzik belőlük. Ha Nick Vujicicnek sikerült lelkileg megbirkóznia a problémáival, nehogy már a rengeteg önsajnálatba savanyodott, akaratgyenge szerencsétlennek ne sikerüljön.
Csak akarni kell, egyrészt, és megfelelően hozzáállni, másrészt. Nekem ne jöjjön nyafogni senki azért, mert szerelmi bánat gyötri vagy kiment a divatból a telefonja vagy van rajta 5 kg túlsúly. Ezek mondvacsinált gondok, amelyeket unatkozó emberek találnak ki maguknak, hogy legyen min keseregni. A megfelelőbb hozzáállás ellenben életeket képes gyökeresen megváltoztatni. Ha mindenki úgy állna hozzá az életéhez és a "problémáihoz", mint Vujicic, a világ nem itt tartana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!