Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy rengetegen...

Miért van az, hogy rengetegen megvetik, gúnyolják a magyar néptáncot?

Figyelt kérdés

Tudom, nem szeretik, ez az ízlésük, csak pl. ha egy lány (vagy fiú) azt mondja magáról, hogy néptáncol, akkor az átlagember érdekesen néz rá. És mondjuk ha valaki hiphop-ozik, az egy teljesen elfogadott, normális dolognak számít.

Engem az eléggé idegesít, amikor valamelyik osztálytársam kiparodizálja, amikor gőze sincs arról, hogy ebbe épp úgy annyi energiát kell fektetni, mint bármely más táncba, hobbiba. Biztos számukra elavult vagy nem tudom...

Köszönöm előre is a válaszokat, véleményeket. 12/L

2013. ápr. 19. 12:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ezt én sem értem; 7-8 évesen én is néptáncoltam, bár mostanra már nem szeretem ezt a stílust. De talán azért nézhetnek rád furcsán, mert nem sokan néptáncolnak, de legalább különleges, érdekes hobbid van. És ha szereted csinálni, akkor végülis nem érdekes, mit gondolnak róla mások.
2013. ápr. 20. 04:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát lehet..
2013. ápr. 20. 09:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én több, mint 10 éve néptáncolok, és mostanában inkább ezekben a körökben mozgok. De eleinte, mikor még kicsi voltam, sokan rám is furcsán néztek, még csúfoltak is, akkor kicsit rosszul éreztem magam. De aztán rájöttem, hogy nekem a néptánc sokkal fontosabb, mint hogy az átlag, tudatlan és mozgás-koordinálatlan ember hogyan néz rám. De mostanában már kezdik elfogadni bizonyos tv műsorok miatt, sőt, már sokan elismernek minket tevékenységünkért. Úgyhogy én sosem fogok betelni vele! :)
2013. ápr. 20. 13:14
 4/7 A kérdező kommentje:
És nem volt olyan időszakod, amikor abba akartad hagyni? Én nem akarom, mert nagyon szeretem, de 8-9 évesen abba akartam. Amúgy köszönöm a választ!:)
2013. ápr. 20. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kis koromban találkoztam vele, untam, röhögtem rajta, nem tetszett.

Kb. 10 évvel később már azt mondtam, most mégis elkezdeném, de már nem jártam olyan körökben.

Ma, kb. 20 évvel később azt mondom, akkor még nem voltam elég érett ahhoz, hogy értékeljem, mi az, és már bánom, hogy akkor nem kezdtem el.

Minden tiszteletem a néptáncosoké és a tiéd. Türelem, idővel a fiatalok is átértékelik a dolgokat. Egyelőre hagyd rájuk a világnézetüket, folytasd a táncot, és keress olyan társaságot, ahol ezt értékelik! :)

2013. ápr. 20. 15:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi:) És reménykedem benne..
2013. ápr. 20. 18:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Remélem, nem hagytad abba!
2017. jan. 22. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!