Miért van az, hogy rengetegen megvetik, gúnyolják a magyar néptáncot?
Tudom, nem szeretik, ez az ízlésük, csak pl. ha egy lány (vagy fiú) azt mondja magáról, hogy néptáncol, akkor az átlagember érdekesen néz rá. És mondjuk ha valaki hiphop-ozik, az egy teljesen elfogadott, normális dolognak számít.
Engem az eléggé idegesít, amikor valamelyik osztálytársam kiparodizálja, amikor gőze sincs arról, hogy ebbe épp úgy annyi energiát kell fektetni, mint bármely más táncba, hobbiba. Biztos számukra elavult vagy nem tudom...
Köszönöm előre is a válaszokat, véleményeket. 12/L
Én kis koromban találkoztam vele, untam, röhögtem rajta, nem tetszett.
Kb. 10 évvel később már azt mondtam, most mégis elkezdeném, de már nem jártam olyan körökben.
Ma, kb. 20 évvel később azt mondom, akkor még nem voltam elég érett ahhoz, hogy értékeljem, mi az, és már bánom, hogy akkor nem kezdtem el.
Minden tiszteletem a néptáncosoké és a tiéd. Türelem, idővel a fiatalok is átértékelik a dolgokat. Egyelőre hagyd rájuk a világnézetüket, folytasd a táncot, és keress olyan társaságot, ahol ezt értékelik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!