Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme van iskolába járni?

Mi értelme van iskolába járni?

Figyelt kérdés

Jó most lehet azt mondani, hogy csak egy gyerek aki utál suliba járni mint mindenki, mert lehet. De most komolyan. Belegondoltatok már abba, hogy egy teljesen hétköznapi életben (nem ilyen tudósokra gondolok xD)mikor vettétek hasznát annak, amit elvileg megtanultatok?? Pl mikor bemész egy boltba, akkor hol használod a konstitúciós képletet?? Vagy a kinetikus energiát??

Mert az oké, hogy nyelveket tanulunk, meg általános műveltség, szal h ne legyünk teljesen hülyék de most erre mi szükség van???

Főleg ha valaki mondjuk idegennyelvi osztályba jár, ahova nyilván azért ment, hogy nyelveket tanuljon, akkor mi értelme van annak hogy ennyire bevasalják rajta a kémiát, fizikát, bioszt, stb??

Ma már sokkal többettanul az ember az utcán...

2009. szept. 24. 19:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
Hát én ált suliban utáltam a bioszt és hülye is voltam belőle, de gimiben megszerettem megértettem és később emelt szintűztem belőle. Tehát nem feltétlen igaz amit mondasz. Egyébként nem is helyes, hogy valaki 14 évesen eldöntse mit akar csinálni 30 évesen.
2009. szept. 24. 23:59
 12/23 anonim ***** válasza:
44%
Miért legyen olyan sok nyelvi óra? Ott nem tolmácsot képeznek. Gimnáziumban, szakközépben egy magasabb szintű tudást szerzel, mint általánosban. És a biológiára, matekra és fizikára kurv@ nagy szükség van mindenhol. Fizikán és biológián megismered a körülötted lévő világ működését, a matek meg segít logikusan gondolkodni.
2009. szept. 25. 00:33
 13/23 anonim ***** válasza:
78%

"Részben igazad van, nem kéne ilyen sok lexikális tudás, inkább általános műveltség"

A mai oktatási rendszer kb. 0 lexikális tudást ad át. Az általános műveltséghez 10-szer annyi lexikális tudás kell, mint amit az iskola nyújt. A műveltség megszerzése elsősorban az egyes embereken múlik, az iskola ezért nem tehet sokat.

2009. szept. 25. 10:36
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

"mi értelme van annak hogy ennyire bevasalják rajta a kémiát, fizikát, bioszt, stb??"

Az iskola értelme, hogy megismertessen ezekkel, és eldönthesd, mit akarsz később komolyan tanulni.

Ugyanis az egyetemen az első hónapban kb. annyit tanulsz egy tárgyról, amennyit addig összesen.

Pl. az egyetemen az első két matek órán fel szoktál eleveníteni a matematikát a természetes szám fogalmától az integrálszámításig. A harmadik órán már új anyag jön, és a tempó nem sokat lassul.

Az igazi tanulás tehát egyetemen kezdődik (mások szerint még ott sem, hanem a munkahelyen), az iskola célja inkább egy általános eligazítás.

Nem mellesleg, az iskola az életre is nevel: begyakorlod azt, hogy hogyan kell egy helyben ülni órákon át érdeklődést színlelve, unalmas szövegeket hallgatva, megtanulsz értelmetlen vagy téged nem érdeklő feladatokat zokszó nélkül, tűrhetően elvágezni stb. Ha ezt tudod, annak is nagy hasznát veszed az életben.

2009. szept. 25. 10:40
 15/23 anonim ***** válasza:
33%

Hulladék az iskola, ahova jársz.

Nálunk középsuliban a harmadik évfolyamon - attól függően, hogy mit akarsz majd később tanulni - nincsenek bizonyos órák. Például a biosz-kémián nincs infó meg ének, de fizika sem. Matek-fizikán meg úgyszintén nincs etika, de biosz, kémia, földrajz se, ahogy infón sincs rajz. Csak azt tanulod, amit kell.

2010. júl. 9. 19:41
 16/23 anonim ***** válasza:
61%

"A mai oktatási rendszer kb. 0 lexikális tudást ad át. Az általános műveltséghez 10-szer annyi lexikális tudás kell, mint amit az iskola nyújt."

10 x 0 = 0

Remek öngólt rúgtál, gratulálok.

A mai iskolák pontosan, hogy lexikális tudást adnak, azért van ennyi ostoba tinédzser. Az érettségik már a nevetséges szintre vannak lebutítva, de ennek ellenére romlott az összátlag tavalyhoz képest.

2010. júl. 9. 21:25
 17/23 anonim ***** válasza:
61%

tegnap 21:25

kb. nulla volt odaírva, nem 0.

Nagyon építő és hasznos volt különben a hozzászólásod (pontosabban böfögésed).

2010. júl. 10. 00:07
 18/23 SmileyGirl97 válasza:
55%
Azért hogy a fél életed elpocsékold. Elég lenne megtanulni írni, olvasni, számolni, meg esetleg kémiát tanulni. A többinek jóformán semmi értelme.
2011. aug. 4. 19:40
 19/23 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, engem nem lep meg, hogy te 97es vagy. Teljesen logikus amit mondasz, összefüggő a sorrend: írni, olvasni, számolni, kémiát tanulni.
2011. aug. 11. 22:29
 20/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem biztos, hogy 8. után tudsz dönteni, mert én általánosban dicséretes voltam fizikából, és mindig is érdekelt, annak ellenére, hogy inkább a humán tárgyak vonzanak. De gimiben megutáltam. Egyrészt a tanár iszonyú unalmasan magyarázott, másrészt, nyilván a gimis szint nehezebb volt. Engem pl. ez váratlanul ért.
2012. szept. 6. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!