Attól szerintetek művelt valaki, hogy színházba jár és sok könyve van?
Attól függ mit néz a színházban és milyen könyvet olvas.
Első igazakat írt.
A műveltség szerintem több mindenre kiterjed.
Ha művelt valaki,azt én például arra mondanám,aki sok könyvet olvasott(szépirodalom),jól ismeri az irodalmat,a történelemben is járatos,vagy legalábbis egy részében-de abban nagyon.Illetve beszél több nyelven (min. 3-4).Lehetőleg 1-2 kiemelkedőbben a többin meg ahogy tud.De ha még a zenéhez is ért,meg valamelyik természettudományhoz akkor még jobb.(utóbbiakhoz nem ért mindenki,én viszont ezeket is értékelem)
Nekem nagyjából ez jelenti a műveltséget.És ezt nemcsak egy diákra mondhatom,hanem egy felnőtt emberre is.
Bónusz lehet az is ha : például verseket/novellákat/könyveket ír.Előbbi 2-t akár hobbiból is.
Szóval relatív a műveltség fogalma.
És persze azért tudja az illemet,tehát ne legyen bunkó.Mert ez is nagyban hozzájárul.Vagyis szerintem.
(16/L)
Előző: a műveltséghez nem feltétlen fontos a nyelvtudás. Ahogy az sem. hogy írjon verseket vagy könyvet. Sőt, az utóbbi inkább csak szórakozás lehet.
A művelt ember nemcsak szépirodalmat, krimiket olvas, hanem magyar és a világirodalom klasszikusait is. Történelmi, művészeti, tudományos könyveket is.
Sok témához hozzá tud szólni, de nem dicsekszik a műveltségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!