Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarország ugye elég kevert...

Magyarország ugye elég kevert nemzet. Mi jellemzi külsőleg pl. a tatárokat, tótokat és azokat, akik ezen a területen éltek, ide vándoroltak be stb?

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 19:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagymamámék szinte színmagyarok voltak (Alföldön éltek) magyar emberek alacsonyak nők:150-157 cm férfiak 168 cm , tömzsi alak, kreol bőr, sötétbarna dús haj, sötétbarna szem. Persze a sváboktól s egyéb népektől már változott a helyzet.
2009. szept. 22. 19:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Szinte semmi. Én szlovák származású vagyok, de nagy vonalakban semmi sem különböztet meg attól az ismerősömtől, akinek a felmenői között horvátok voltak. Sváb faluban járva sem tűnik fel, hogy német származásúak lakják.

Az első válaszoló által leírt "színmagyar" sem hinném, hogy színmagyar lenne, mivel az Alföldön inkább kunok éltek, és a leírás rájuk jobban illik.

2009. szept. 23. 14:57
 3/3 anonim ***** válasza:
A magyarok megelőző korokban erős fajtudattal rendelkeztek, sajnálatos módon ez ma már nagyobbrészt a megszűnt néprajzi területekre korlátozódott. A történelmi magyarok nem 'kevert' nemzet, ez sértő és pontatlan kifejezési forma és egyben ízetlenség nemlétező magyarországi tatárokkal emlegetni. Ugyanakkor a kérdező nem pontosítja a nép és nemzet viszonyát kérdésében.
2017. nov. 4. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!