Miért "gyerekesebbek" a mostani 20 évesek?
A szülők hibája,nem engedik felnőni illetve önállósodni őket.Bár tudom az önmagukkal szembe nézni nem akaró szülők nem azonosulnak evvel a kijelentésemmel sajnos,mert nem hajlandóak magukban keresni a hibát.
Úgyhogy le leszek pontozva,de a probléma így nem az enyém lesz,hanem az övék idővel,ha a nyakukon marad az "elkényeztetett gyerek"
Nem is gyerekesnek nevezném őket inkább éretlennek és felszínesnek.
Ez van ha a szülőnek nincs ideje foglalkozni és beszélgetni a gyerekkel.
Az én gyerekkoromban /80-as évek. 90-es eleje/ még nem voltak számítógépek, internet így aztán kénytelenek voltunk társaságba járni, beszélgetni,figyelni egymásra és közös programot szervezni.
Így sokkal hamarabb és sokkal jobban szocializálódtunk és jobban megismertük egymást és talán önmagunkat is.
A mai fiatalok nagyon el vannak szeparálva egymástól és sokkal több a lehetőség az elhülyülésre. /net, média, sztárkultusz,lestrapált,figyelmetlen szülők, stb./
A mai generáció egy ideges, rohanó, felszínes, talmi és hamis, teljesítmény/külsőség/szépség/fiatalság/gazdagság orientált világba nő bele.
Nálunk nem kellett már az oviban is az angolt nyomatni és nem volt anorexia sem de okos telefon sem. Nekünk nem tárgyaink voltak meg facebook ismerőseink hanem barátaink és közös programjaink.
Volt időnk gyereknek lenni és felnőni.
A mai fiatal generáció rengeteget veszített nagyon sok fontos és pótolhatatlan dolgot nem kapnak meg.
Ennek meg is van a jól látható eredménye sajnos!!
Talán nem kellene egyből általánosítani!
Ezzel az erővel a mostani 20 évesek meg visszakérdezhetnének, hogy miért "provokatívabbak" a mostani 30-40 évesek? (mert ugye látják, hogy ezen az oldalon naponta több provokatív kérdés jön elvileg érett, egyáltalán nem gyerekes felnőttektől és egyből általánosítanak, majd ráhúzzák az adott korosztály összes tagjára a tulajdonságot.)
A te felfogásod / kérdésed gyerekes!
20 éves vagyok, lány, és külön élek a szüleimtől (élettársam van). Mégis érzem, hogy ha nem segítene anyukám szinte minden nap, akkor elvesznék. Szüleim korában 20-21 évesen már szültek, és saját háztartásuk volt. Hiába élek külön a szüleimtől, mégis kicsit "életképtelennek" érzem magam. És a huszonévesek 95% ilyen, vagy még ilyen sem.
Szóval én a saját korosztályom, és egyben saját magam kritizálom Kedves Utolsó:)
Én 21 éves vagyok, de szintén így látom ezt a korosztályt; valami erősen megváltozott. Engem is elkényesztettek (a szüleim, és én is jól tudjuk ezt), és most iszom meg a levét. Jelenleg nincs munkám, ezért pénzem sincs, nemigen tudnék megélni a szüleim nélkül. Persze ha történne valami, és el kéne költöznöm, mindent megcsinálnék magamnak; ha rá lennék kényszerítve az adott helyzetre.
Talán az elkényesztetettségben van a hiba forrása, a világ is sokat változott... én is sajnálom azokat a 12 éveseket, akik már diszkóba és pasizni járnak, nem pedig a barátaikhoz barbizni/autózni. De attól, hogy valaki nem önálló (nincsen saját lakása/fizetése, sok mindenre még nem képes egyedül), nem feltétlenül felszínes, buta, vagy teljesen éretlen. Lehet széles érdeklődési köre, nem feltétlen a külső alapján ítéli meg az embereket, és nem a Facebookon tölti az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!