Szeretnék külföldre költözni. Melyek azok az országok,
ahol az emberek a legbefogadóbbak a bevándorlókkal?
Kanada, Ausztrália. Én oda mennék. Attól függ, inkább a hideg vagy a meleg éghajlatot szereted-e :)
2009. szept. 21. 13:18
Ha megtanulsz finnül, akkor Finnország, vagy Svédország, ha svédül.
2009. szept. 21. 13:23
3/13 A kérdező kommentje:
Az USA-ba lenne lehetőségem letelepedni, most van egy lehetőség, hogy valószínűleg a jövőben kaphatnék zöldkártyát is a munkámból adódóan. Kérdés, hogy megéri-e vagy keressek más helyet? Még nem voltam ott és nem tudom, hogy ott mennyire tudnék beilleszkedni. Mit gondoltok erről? Vélemények, tapasztalatok érdekelnének. Más országokkal kapcsolatban is.
(nyelvismeret egyébként meg van)
Az USA-ban a legbefogadóbbak, viszont ott ne számíts nagyon magas fizetésre (kivéve, ha orvos, informatikus vagy más efféle vagy).
2009. szept. 21. 13:40
Hááát... Ha mindenképp el akarsz menni akkor végülis mindegy nem? Én hajóztam 8 évig és igen sok országból kaptam ízelítőt. Az USA lenne az utolsó hely ahov elmennék ha már menni kell. Ne keverjük össza a befogadást a közönnyel. Amerikában nem befogadás van hanem egyszerűen nemtörődés. Európán belül én is a skandináv államokat ajánlanám. Ausztrália és Új-Zéland tényleg befogadó. Az emberek barátságosak és nagyon magas az életszínvonal.
Én a saját tapasztalatom alapján Szingapúrt tanácsolnám. (Nem viccelek) Fejlett, tiszta, gazdag és 4 nagy vallás és kultúra keveredik ott, tökéletes összhangban. Nincs befogadóbb hely náluk. (napersze csak akkor ha nem füvezel , mert a drog használatért (!!!) is halálbüntetés jár ott.)
Remélem segítettem. :)
2009. szept. 21. 14:03
az Államokkal semmi gond nincs, ott pont lesz.rják hogy milyen színű vagy, és milyen akcentussal beszélsz. a nagyobb metropoliszokban pláne, ott mindenféle ember van, bevándorló is dögivel. szerintem ha meg tudod oldani, jó választás.
2009. szept. 21. 14:08
7/13 A kérdező kommentje:
Ez elég vegyes. Most talán még jobban elbizonytalanodtam. Az ismerettségi körömben is ennyire mások a vélemények. Nehéz dönteni, mert ha már egyszer belekezdek, nem akarok belebukni, hogy feladom az itteni munkámat és életemet, utána meg talán megbánnám. Bár szeretnék pozitív lenni és hinni abban, hogy lehet ennél jobb is valahol. Egészségügyben dolgozom, gondolom, hogy külföldön a magyar egészségügynél csak jobb lett.
2009. szept. 21. 14:38
Szingapúr tényleg nem rossz ötlet, de csak átmeneti pénzkeresési célra (alacsonyak az adók, de nem nagyon van szociális rendszer).
2009. szept. 21. 16:36
10/13 anonim válasza:
Tényleg érdekes, hogy amerika mennyire megosztja az embereket...én el sem tudom képzelni hogy miért menne valaki pont oda..jól mondta a "matróz" kolega: az utolsó hely. A lengyelekhez viszont nagyon szivesen mennék, mert szépek a nők, és szeretik a magyarokat, de pénzt keresni meg ausztria..haza is lehet jönni, és akikkel eddig beszéltünk és kinnt dolgoztak, nem bánták meg. Bárhogy is lesz: sok sikert!
2009. szept. 28. 03:39
Kapcsolódó kérdések: