Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Regényírók, fanfic írók,...

Regényírók, fanfic írók, naplóírók, írók! Hogy döntöttétek el hogy miről szóljon egyáltalán a könyvetek, történetetek?

Figyelt kérdés

Komolyan el vagyok akadva és nagyon jól jönne egy két tipp.

Már évek óta megvannak a karaktereim,jobban ismerem őket mint saját magam,de csak össze vissza rakosgatom őket mindenfelé,nincsen egy egységes története annak a világnak amit építeni szeretnék.Van hogy egyszer keresnek valakit,aztán teljesen máson forog az agyam,egyszer ez a munkájuk,egyszer az,egyszer fantasy,egyszer krimi,egyszer sulis,teljes káosz van a fejemben,és egyszerűen nem bírom összerakni a képet,úgy érzem mintha ripityára törtem volna egy vázát és porszemenként akarnám összerakni D:

Tanács,vélemény?

2013. ápr. 4. 23:31
 1/5 hunbula ***** válasza:
100%

Nézegesd meg ezt, tánha segít :) [link]

Nem tudom, hány éves vagy, de elképzelhető, hogy azért változik folyamatosan a történeted világa, mert te is formálódsz, érlelődsz. Ha ennyi mindenféle ötleted támad, nem lehet hogy külön kellene venni őket? Nem a meglévő történetedet változtatni mindig, hanem felépíteni egy újabbat, új szereplőkkel?

Szerintem először is írj egy idővonalas vázlatot, honnan indul a történet, milyen események zajlanak, mi a vége? Egy külön lapra pedig leírod a karaktereidet, mi a nevük, hány évesek, mi a foglalkozásuk, milyen tulajdonságaik vannak, milyen fontos múltbeli események történtek velük? Ezt célszerű úgy, hogy a főbb karakter(ek)et teszed középre, köréjük felhőszerű halmazban kifelé haladva a mellékszereplőidet, és vonalakat is húzogathatsz közéjük, amikre ráírod, ki milyen viszonyban van a másikkal.

Ha így sem megy, akkor szerintem várj még egy kicsit, hagyd érlelődni a történetet (vagy találj ki egy újat!:) ). Dőlj hátra, hallgass olyan zenét ami motiválj, hunyd le a szemed, és hagyd, hogy a képzeleted vezessen :)

2013. ápr. 5. 03:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy több különböző történetre lesz szükséged, ha egy könyvben összesűríted minden gondolatodat, üzenetedet, az kusza marad. Így könnyebb eldönteni, hogy ez erről szól, az meg arról. A karaktereid pedig, mint jellemek vissza-visszaköszönhetnek más köntösben.

Próbálj minél több gondolatot összeírni, mindet, ami eszedbe jut függetlenül attól, hogy meg akarod-e osztani az olvasóiddal, vagy sem. Aztán ha éppen nincs új gondolatod, ráérsz a leírtak között rendet rakni.

[link]

2013. ápr. 5. 15:55
 3/5 anonim válasza:

egyetértek az elöttem kommentelőkkel.

azzal egészteném ki,h azok foroghatnak a fejedben,amik nagyon nyomasztanak vagy a körül forog a világod.

az irok és költők is mind abból meritenek,amik nagyon foglalkoztatják.

pl:a szerelmi bánat a költőknél

de abbol alakul a legjobb és legkeresettebb vers vagy a te esetedben regény,könyv.

tehát összesűritve egy meghatározásba:az adott érzéseid befolyásolják a a könyvedet,tehát a legerősebb érzésedről kell irnod ;)

2013. ápr. 5. 19:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Én zenékből merítek ötletet. Néha pl. amikor nem tudom, mi legyen a címe a történetnek, meghallgatom az egyik külföldi dalomat, lefordítom magyarra, kicsit átalakítom, ill. megkeresem a szinonímáját és tádámm. Kész is van. :)

Mellesleg ha lefordítod a fejedben a kedvenc külföldi dalodat, akkor abból egy nagyon jó kis történet keletkezhet a fejedben. Nekem legalábbis ez válik be, de ahány ember, annyiféle gondolkodásmód.

2013. dec. 15. 20:35
 5/5 anonim válasza:

Én fanficeket szoktam írni, és ilyen már velem is történt. Én úgy csináltam, hogy kiválasztottam néhány témát, pl sulis fantasty munka és próbáld meg egy kicsit egyesíteni a történetben. Most a Bleach-re gondolok. Abba is vannak sulis jelenetek de még is van benne harc meg minden féle finomság. Azért jo hogy keverednek a dolgok, mert akkor nem lesz unalmas. De nem szabad túlzákozba esni. Ha folyton ugrálgatsz egyik részről a másikba úgy , hogy azt nam tálalod eléggé, (a kifejezésért bocsi)akkor nem lehet érteni, hogy mit akartá írni. Másrészről egy könyvben vagy sorozatban nem mindíg egy történet játszódik le gondolok pl az One Piece-re, vagy megint a Bleach-re és meg sorolhatnám. Ha vegigvezetsz egy történetet akkor bele is kezdhetsz egy újba. Ez most egy tanács lenne tőlen, hogy ha egy történetet befejezel a regényeden belül, hagyj egy kis időt, hogy felfogjuk a témát. Nem jó hogyha épp most ért véget egy kaland, és már egyből következik a másik.

remélem, hkgy nem fogalmaztam hülyén, de ha igen bocsi :)

2015. máj. 4. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!