Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akinek van párja, miért...

Akinek van párja, miért hanyagolja egyből a barátait?

Figyelt kérdés

Több ilyen tapasztalatom is volt. A barátaim gyakran kerestek, hogy menjünk sörözni, színházba, ide-oda. De ha lett valakijük, egyből eltűntek, és sosem értek rá találkozni.

Olyan is volt, hogy épp magam alatt voltam, megbeszéltünk találkozót egy baráttal, de lemondta az illető, mert a partnere épp ráért egy last minute randira.

Hozzáteszem, hogy én mindig amellé álltam, akinek nagyobb szüksége volt a jelenlétemre. Van párom nekem is, de nem arról szól az életem, hogy a barátaimmal lemondok minden programot, ha a párom épp msn-ezni akar vagy hív, hogy egy óra múlva találkozna.

Ennyivel fontosabb lenne az aktuális partner, mint az évek óta tartó barátságok? Vagy eddig is csak unalomból "rángattak elő" engem? Nem esik jól a dolog.

2013. ápr. 4. 11:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%

Ilyen hisztis p.csát férfiban keveset láttam.

Nyilván egy új személy az életében azt jelenti, hogy a nap 24 óráján +1 emberrel kell osztozni. Ezt többnyire a barátok és hobbik kárára lehet megtenni. Ez van. Ha igazán a barátjuk lennél, te is tudnád ezt, mint ahogy azt is, hogy a kapcsolatok idővel normalizálódnak, és több idejük lesz rád is.

2013. ápr. 4. 11:45
 2/16 anonim ***** válasza:

nálunk ez nem pont így van

a párom annyira fél hogy hanyagolja a haverjait gyakran rám nincs ideje

csak hétvégén tudunk találkozni,de alig van olyan este amit kettesben töltünk mert "menni kell a haverokhoz",ők meg mivel hétköznap is tudnak találkozni a barátnőjükkel engem tartanak a hisztis k*rvának amiért nem értékelem hogy azért utazok oda vissza 4 órát minden hétvégén hogy még az esténk se legyen közös

2013. ápr. 4. 11:47
 3/16 anonim ***** válasza:
Nyilván kevesebb idő jut a barátokra. De meg kell hagyni egy kapcsolatban a teret a másik félnek. Meg kell találni az arany középutat,hogy jusson idő mindenre. Meg ugye arra van időd ,amire szakítasz. Egy érett kapcsolatban ez nem okozhat gondot.
2013. ápr. 4. 11:52
 4/16 anonim válasza:
Van olyan,hogy a "barátok" hanyagolják azokat,akiknek kapcsolatuk lett!Legalábbis nálam ez így van most
2013. ápr. 4. 12:04
 5/16 anonim ***** válasza:
Egyetértek, ahogy már előttem leírták, úgy kell (kéne) beosztani az időt, hogy jusson mindenre. Egyébként meg szokj hozzá, ez nem csak veled fordul elő, mindig így van, hogy ha egy baráti körből valakinek barátnője lesz, az már sokkal kevesebbet fog a barátaival lenni, mert a szerelem elveszi az eszét :)
2013. ápr. 4. 12:18
 6/16 anonim ***** válasza:

Mert az idő véges - és a barátnő tud olyat adni nekik amit te nem... :P

Most komolyan: mindenre lehet időt szakítani, de a munkaidő (vagy iskola, fene tudja milyen idősek vagytok) kötött, aludni is kell, a maradékot pedig be kell osztani a haverok, a barátnő, a házzal/lakással kapcsolatos teendők, a másodállás és a hobbi között. Nem egyszerű, néha nagyon nem.

De miért nincs neked is barátnőd? Mehetnétek csoportosan szórakozni vagy valami közös programra.

2013. ápr. 4. 12:23
 7/16 anonim ***** válasza:
*bocs, átsiklottam hogy neked is van valakid - na akkor miért nem szerveztek valamit közösen?
2013. ápr. 4. 12:24
 8/16 anonim ***** válasza:
39%
Az én tapasztalatom is pont ugyanez. Több embert is ismerek - fiút, lányt egyaránt - akiknek én voltam hónapokig, sőt akár évekig a legjobb barátja. Ha valami kínjuk volt, unatkoztak, magányosak voltak azonnal meg tudtak találni és ha nem értem rá valamiért akkor én voltam a rossz. Ha ki merészeltem posztolni FB-ra egy mosolygós közös képet a barátommal vagy kiírni, hogy együtt vagyok vele és milyen boldog vagyok akkor nem egyszer kaptam meg, hogy érzéketlen vagyok és jó lenne, ha tekintettel lennék a magányos "barátaimra". DE amikor lett párjuk ezeknek az embereknek, el is lettem felejtve, nem is érdeklődtek felőlem hogy élek-e egyáltalán. És bátran kiposztolnak akármit, nem kérdeznek senkitől semmit.. Nem mintha engem bármi idegesítene, mert már leszoktam a közösségi oldalakra firkálásról. És nem csak ez a lényeg itt, hanem tényleg totál elfelejtenek olyan emberek is, akiktől abszolút nem vártam volna..... nekem is van párom, ő az első számomra. De emellett azért össze tudok hozni egy-egy baráti találkozót, vagy tudok chatelni haverokkal. De sokan még távkapcsolat mellett se tudják ezt megtenni és ez azért tényleg kiábrándító. Ezért már százszor átgondolom, hogy ki is az igazi barát és ki nem az.
2013. ápr. 4. 12:28
 9/16 anonim ***** válasza:

Én is jártam így korábban, sőt most is ez a helyzet: az egyik jó barátnőmnek lett egy párja, így és most le vagyok magasról...ejtve.

Természetes, hogy a partner az elsődleges, de azért nehogymár ne legyen időnk a családtagokra, barátokra...Nem sülve-főve akarok a barátnőmmel lenni, hanem csak egy hétvége délutánra. Azért ez nagyon nem szép dolog, akárki akármit mond. De ezek után nem is igazán érdekel, én nem futok senki után, bohóca nem leszek senkinek.

2013. ápr. 4. 12:48
 10/16 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert a párjuk fontosabb, mint egy barátság. Az ember a párjával tervez családot, nem a barátaival. Mi ebben a nem érthető? Nekem is a párom az első. Ha választanom kell, hogy a barátaimmal, vagy vele találkozok, akkor még szép, hogy a páromat választom. Ha igazán a barátjuk vagy, akkor meg kell értened, hogy ez az élet rendje, már nem a gimiben vagyunk, az emberek ilyen korban már a családalapításon gondolkoznak.
2013. ápr. 4. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!