Van összefüggés a szépség és lelkialkat között?
Szerintem nincs.
Bár alapesetben úgy gondolom, hogy a legtöbb nagyon jól kinéző ember lenézi a másikat és nagyképűek. Pedig hát a szépség nem minden.
De a kifejezetten rondák között is akad aki bunkó.
Szóval szerintem nem. Nem lehet általánosítani.
15:21-es vagyok.
Hát szerintem ez változó és az egyes korokban mást is tartottak szépnek.
Az őskorban pl. az volt a szép, ha valaki testes személyiség volt, hiszen az jelentette a termékenységet meg hasonlókat.
A középkorban a vörös haj nem volt szép és boszorkányság vádjával egy csomó vörös hajú nőt megégettek. Ráadásul a mostani sovány divat sem volt meg akkor.
Szerintem a középkorban, ha valaki túl szép volt, akkor az ellen egy idő után lehet áskálódni kezdtek a népek. Aki meg ronda volt (mint egy boszorkány), az is ugyanúgy járt.
Szerintem az emberek a külsőhöz nem nagyon társítottak lelki eredetű dolgokat, mivel a kettő teljesen különálló dolog.
Lehet hogy volt olyan kultúra ami tett ilyen párhuzamot, de én nem tudok róla.
Én úgy tudom hivatalosan nincs, de akad némi összefüggés. Az ember azzal szeret foglalkozni amiben több pozitív visszacsatolást kap. Ergo sok esetben egy 'szép' ember mivel a többi embertől jó visszajelzéseket kap könnyeben teremt kapcsolatokat komunikatívabb lehet. Míg egy kevésbé 'szép' ember befeléforduló lehet sokat olvas etc, és emiatt jobb eredményeket ér el a tanulmányaiból ergo tudós lesz. Erre építenek a sztereotípiáink is pl szép sportos ember= sportoló kevés ésszel. Kis szemüveges kockás pulcsiban= számítógépes zseni.
Ezek a sztereotípiáink a középkorban alakultak ki. Pap= lélekkel foglalkozik testét hanyagolja. Az ókori görögök a harmóniában hittek a szépség egyenlő volt a harmóniával. A 'szép ember' ápolt sportol és a szellemét is műveli egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!