Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Budapesten tényleg annyival...

Budapesten tényleg annyival veszélyesebb élni?

Figyelt kérdés
Nővérem Szegeden tanult és ott él,viszont én Budapestre szeretnék járni egyetemre. Itthon minden eszközzel tiltakoznak ellene, mert hogy milyen veszélyes, bűnözés van és fiatal lányként örülhetek ha csak meglopnak. Miért kell így állni ehhez? És azok, akik alapból odaszülettek, őket "nem lopják el"? 30000-es kisvárosból mennék.
2013. márc. 26. 11:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Tősgyökeres belvárosi!

Visszahúzódó, totál átlagos lány vagyok, semmi extra nincs rajtam. Egyszer, fényes nappal volt rajtam egy szimpla farmer, meg télikabát, fekete sál. És valaki mégis elkezdett követni, majdnem rámtámadt. Kérlek, áruld el, mivel hívtam fel magamra a figyelmet. Mert szerinted mindig maga ellen hívja ki a sorsot az, akit így megtalálnak. Amikor rámkattant a tag, a villamoson ültem és bámultam kifele. (Nem, nem combig érő lakkcsizma volt rajtam.)

2013. márc. 27. 09:46
 12/16 anonim ***** válasza:

Vannak nagyon ritka kivételek, amikor a hozzád hasonló átlag is bajba kerül. Egyszer egyébként engem is megtámadtak, amikor a külváros egyik lepukkantabb részén szélén sétáltam egyedül éjszaka. (Mondjuk nem lett baj belőle, kis dulakodás után leráztam az illetőt és elfutottam. Meg mondjuk nem kell éjszaka egyedül lepukkant helyeken kószálni.)

"Tősgyökeres Belvárosi"

2013. márc. 27. 11:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
5. és 8.-as vagyok, na akkor most mesélek valamit. Épp ma megy édesanyám temetésre egy vidéki kisvárosban, ahol egy kollégájától vesznek örök búcsút. A férfi 35 éves volt, testneveléstanár. A feleségével átmentek a szomszédos kisvárosba egy szórakozóhelyre. Amikor kifelé jöttek, a feleségét meglökte egy tag, 3-an voltak. A tesitanár odaszólt neki, hogy azért nem így kéne közlekedni, hogy lökdösődik, erre hárman rárontottak, és úgy összeverték, hogy ott ájult el. Kórházba szállították, de a fejre mért ütés elég súlyos volt, nem tért magához, kómában volt. Átszállították egy kicsit nagyobb városba felszereltebb kórházzal, ahol agyműtéten esett át. 2-3 hónapig húzta kómában fekve, majd a napokban meghalt. Ennyit a kisvárosi biztonságról. Na meg arról, hogy aki szórakozni menne, az max. 1 kocsmát meg egy diszkót talál még esetleg falun, kisvárosban, ami tele van kétes alakokkal. Este 6 után ne is akarj semmit csinálni, üljél otthon, mert kulturált szórakozási lehetőség szinte semmi. A Vígszínházból vagy moziból kijövet biztos nem ütnek agyon szerintem. Az utcán este tízkor még javában tömeg van,legalábbis a forgalmasabb helyeken, valamint a közlekedési eszközökön is, leszámítva esetleg buszvégállomást, villamosvégállomást. Sokkal kevesebb az esélye szerintem, hogy Budapesten este tízkor a belvárosban megtámadnak,mint vidéken este 8-kor, ha a helyi kocsma mellett visz el az utad. Annak a tanárnak csak annyi volt a bűne, hogy normális volt, és megölték.
2013. márc. 27. 12:40
 14/16 anonim ***** válasza:

*részén szélén = a külváros szélén, egy lepukkant részen

Most vettem észre, bocsi.

2013. márc. 27. 12:47
 15/16 anonim ***** válasza:
16%
Na ez az, te kvázi hibás voltál (bár szerintem nem hiba, ha az ember ilyen helyen sétál, ha épp ott van dolga, nincs mit tenni), de én mit tettem???? Mert azt írtad, hogy mindig hibás, aki ilyen helyzetbe kerül. Figyelj oda, hogy mit írsz. Remélem, jogszabályalkotó nem leszel.....Vagy pszichológus.
2013. márc. 27. 13:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

(Mint írtam, vannak kivételek. Olvass vissza.

Nyugi, csigavér, nem kell felkapni a vizet.)

2013. márc. 27. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!