Mi lenne erre a megoldás, mit csináljak?
Kiskoromtól kezdve súlyproblémákkal küszködöm. Az egész eddigi életem ez határozta meg. Gyerekkoromat, majd most a tinédzserkorom. Most 19 éves vagyok és 162 kg. Már többször neki fogtam a fogyókúrának, de a szüleim nem támogatnak és nem is segítenek. Nem adják ide a pénzt, hogy külön vásároljak magamnak, ugyan úgy vesznek nekem is édességet stb..
Mára teljesen depressziós lettem. Képtelen vagyok tanulni pedig érettségi előtt állok.
Folyton azon jár az agyam, hogy elment az egész tinédzser korom. Nincsenek barátaim, nem jártam szórakozni, nem volt még barátnőm, pedig lassan 20 éves leszek. Nincs kivel beszélgetnem, nincs kihez fordulnom, nincs ki meghallgasson. Nem vagyok már képes józanul gondolkodni. Egyedül érzem magam, napi 24 órát a lakásban vagyok.
Én csak egy normális tinédzser kort akartam volna. Ha le is fogyok akkor sem lesz semmi jobb, a bőröm lógni fog.
Elmentek az éveim, soha nem lehetek normális.
Én azt tanácsolom neked, hogy amennyiben a szüleid nem adnak külön pénzt, és ugyanazt kell enned, mint amit ők, akkor azt próbáld meg, hogy ugyanabból mindig egyre kevesebbet eszel (csökkented a bevitt kalóriamennyiséget). Tudom, hogy elég nehéz, ráadásul, ha éhes vagy, gyümölcs sincs otthon (ha van, azt egyél, bár a zöldség még jobb), amit viszont nagyon ajánlok: ha éhes vagy, igyál! Csapvíz mindenkinek van otthon, ezt a szüleid sem tudják megakadályozni, tehát igyál, amennyi beléd fér. Meglátod, nem leszel olyan éhes :) Ja, és moss fogat sokszor: a fogkrém íze ugyanis csökkenti az éhséget (tapasztalataim szerint). Továbbá: iktass be mozgást az életbe! Menj gyalog, ahova tudsz, először nehéz, de egy idő múlva már sokkal egyszerűbb lesz! (Még a futást, meg erőteljesebb edzést szerintem ne végezz, majd akkor, ha egy kicsit fogytál, hogy jobban bírják az ízületeid is)
Nagyon fontos: a bőröd csak akkor fog lógni, ha hirtelen fogysz sokat, illetve idősebb vagy (mondjuk 40 fölött, de ez sem biztos, mindenkinek másmennyire rugalmas a bőre). Ettől neked nem kell tartanod, fiatal vagy, és az általam leírt módszerrel lassan, de biztosan fogsz fogyni.
Írj privát e-mailt, ha bármi kérdésed lenne :)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!