Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A melegek miért elfogadottabba...

A melegek miért elfogadottabbak, mint azok, akik családon belül kezdeményeznek kapcsolatot? (pl testvérek)

Figyelt kérdés
Ugye amikor a melegek mellett érvel valaki, el szokott hangzani, hogy nem ártanak vele senkinek, ha ők így érzik jól magukat, akkor ne szóljunk bele, az állatoknál is van ilyen, a történelemben mindig is léteztek ilyenek, úgyhogy el kell őket fogadnunk, nincs jogunk tiltani. Ezzel lehet egyetérteni, vagy nem egyetérteni, mindenesetre ez mind igaz az olyan párokra is, ahol mondjuk testvérek létesítenek szexuális kapcsolatot. Szerintetek akkor az is ugyanolyan elfogadandó? (félreértés ne essen, nem a testvér-szex mellett akarok kiállni, csak nem értem, hogy a "sok furcsa szokás" (és remélem ezzel most senkit nem bántottam meg) közül miért pont a melegek mellett állnak ki olyanok is, akik nem azok. Én nem támadom egyiket sem, nem foglalkozom velük, csak nem értem az egyik népszerűségét)
2013. márc. 20. 21:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem a kettő azért nem említhető egy kalap alatt, mert a melegek nem poénből vonzódnak a saját nemükhöz, hanem mert így születtek. Nem ők választották, hogy így érezzenek. Ez egy velük született irányultság, amin nem tudnak változtatni.

Viszont nem vagyunk állatok, és azt igenis befolyásolni tudjuk, hogy ne a saját családtagunkkal kezdjünk szexuális kapcsolatot. Mint ahogy állattal sem szexelünk, csak mert szép fényes a szőre :D

2013. márc. 20. 21:30
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem a melegeket, de, inkább azokat fogadom el, mint aki a saját húgát kúrja. Nem tudom miért, de, szerintem erre nem is nagyon van magyarázat. Egyszerűen, a rokonaidra, családon belüli lányokra, nem úgy tekintesz, mint bas*nivaló nőstény, hanem, mint családtag, hisz velük nőttél fel én legalábbis, de, ha veled ez nem így van akkor "Amire nincsen gyógyszer, golyó a fejbe a legjobb módszer!"
2013. márc. 20. 21:32
 3/20 anonim ***** válasza:
37%
#2-es vagyok. A melegeket sem azért nem szeretem, mert melegek, mert lesz*rom, hogy kit kúr seggbe, vagy fordítva. Azzal van a bajom, hogy verik rá a nyálukat, felvonulnak stb.. Én sem bas*om meg a barátnőmet az utcákon. Nem értem, miért kell egy aberrált betegséget az utcán dicsőíteni! ÉS nekem ne mondja senki, hogy nincs rossz hatással a kisgyermekekre
2013. márc. 20. 21:35
 4/20 A kérdező kommentje:
De amit elmondtok, én például így vagyok a saját nememre is. Nem tudok úgy nézni rájuk, és nem tudom elképzelni, hogy valaki a saját neméhez vonzódik. Elfogadom, hogy más "így születik", de akkor az is mondhatja, hogy ő így született, aki a nővérére izgul fel, nem? Az egyik így született, a másik pedig beteges? Nem találom a lényeges különbséget még mindig a kettő között (egyébként én is elfogadom, hogy vannak meleg ismerőseim, ha a másik lenne, azt lehet, hogy nem tudnám, de ésszerű érvekkel végigkövetve nincs különbség)
2013. márc. 20. 21:36
 5/20 A kérdező kommentje:
#3, énis ugyanígy vagyok vele, és ezért nem értem, hogy a heterok közül kiállnak mellettük, hogy milyen szép, hogy büszkék rá, és vonulnak, és még hirdetik is, de mi lenne, ha valaki mondjuk az ikertestvérével lenne ilyen kapcsolatban. azt is el kellene fogadnunk a liberalista tanítások szerint?
2013. márc. 20. 21:38
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy alapvető különbség azért van. Az egyneműek szexuális kapcsolatából nem születhetnek utódok, míg a vérrokonok heteroszexuális kapcsolatából igen. A közeli rokonság miatt kiugró a genetikai defektus előfordulási száma. pl: a Habsburg család századokon keresztül házasodott egymás között: első-,másod vagy harmadfokú unokatestvéreknek születtek utódai és nem egy, nem is kettő volt szellemileg vagy fizikálisan terhelt. Szerintem ez az egyik lehetséges oka annak, amiért a két kapcsolatfajta eltérő megítélésben részesül.
2013. márc. 20. 21:43
 7/20 A kérdező kommentje:
Tudom, ezen én is gondolkodtam, de a testvérek között is lehet gumival, és úgy ott sincs gyerek. Szokták még ezt felhozni melegek ellen, hogy nem tudnak utódot létrehozni, és akkor jön ellenérvnek, hogy de a hetero párok is többnyire nem utódszerzés miatt szeretkeznek, úgyhogy ha tegyük fel, családon belül van, akár szülő, akár testvér, vagy ilyesmi, akkor sem feltétlen utódszerzés lehet a cél.
2013. márc. 20. 21:48
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

A különbség a belénk kódolt természetes reakcióban kereshető. A homoszexualitás elsősorban a túlszaporodott fajokra jellemző. A természet ezzel állít fel egyensúlyt.

A rokonok közötti szexualitást azért érezzük taszítóbbnak, mert ott felmerül az utódnemzés és ezzel a genetikai torzulás is. A terhesség elleni védekezés (a szinte teljesen biztonságos) újkori találmány. A természet által összeállított ösztöneink sokkal régebbiek. Egyébként ha megfigyeled a mai világban is elvárt, hogy egy heteroszexuális kapcsolatból utód szülessen. Ezt sugallja az ösztönünk.

2013. márc. 20. 21:59
 9/20 anonim ***** válasza:
65%
Még annyit hozzátennék, hogy amíg a homoszexualitás egyes korokban, kultúrákban elfogadott, addig a vérfertőzést mindenhol elítélik.
2013. márc. 20. 22:03
 10/20 anonim ***** válasza:

1:

"Viszont nem vagyunk állatok, és azt igenis befolyásolni tudjuk, hogy ne a saját családtagunkkal kezdjünk szexuális kapcsolatot."

Ugyanezen érv elhangzik a homofóboktól is a melegekről. Igen, ezeket a dolgokat befolyásolni tudjuk, de mindig az a kérdés érdemes-e szembemenni a vonzalommal. Nyilván családon belüli szex esetén a vérfertőzésből születendő degenerált utód a gond (amúgy általában az unoka az), amiért igen, melegeknél ilyen nincs. Hoppá, csak mára már ez elkerülhető, ha mással nem is 100%-osan, de petevezeték elvezetéssel igen, ám akkor is tilos az inceszt.

2:

"hisz velük nőttél fel én legalábbis"

De ők, a vérfertőző kapcsolatot létesítők nem. Olvass utána, éppen azoknál gyakori, akik testvérek, de nem együtt nőttek fel, majd felnőttként megismerik egymást, de nem tudnak testvérként tekinteni egymásra, ugyanakkor a hasonlóságok miatt vonzalom alakul ki köztük.

6:

Szóval ez nem alapvető különbség, mert ott is kiküszöbölhető

2013. márc. 20. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!