Magyarországon az emberek hány százaléka rasszista? Mi a bajuk a más nemzetiségűekkel?
Figyelt kérdés
Sokszor hallani, látni, hogy szidják a más népcsoporthoz tartózókat. Mi a bajuk az embereknek másokkal?2013. márc. 6. 11:11
21/27 anonim válasza:
Ja, ezt még hozzátenném: jóindulatú, dolgos, rendes, tehát normális cigányok bár vannak elvileg, igaz, én még egy ilyennel sem találkoztam soha. Olyannal igen, aki dolgozott betanított munkásként -én becsülöm, ha egy drapp elmegy dolgozni- de a munkahelyén súlyos problémák voltak a primítív viselkedével, a tuskó, tapintatlan, másokat sértő megnyilvánulásaival, valamint hogy pofátlan módon mások jóindulatával visszaélt. Pedig eleinte mindenki jó szemmel próbálta őt nézni. Rá sem a barna pofája miatt volt annyi panasz...
22/27 anonim válasza:
Vörösmarty Mihály:
EGY BARNA CSUFOLÓDÓ TRÉFÁSRA
A Barnaság nem igen nagy dísz ugyan,
De mégis türhető.
A gyáva tréfa még inkább nem az,
S ez már nem türhető.
Börzsöny, 1822
Az pedig egyenesen elkeserítő,hogy a versben szereplő "tréfa" szót ma már ezekre a szavakra is
lehet cserélgetni:
élősködés, hazudozás, rongálás, csendháborítás, zaklatás, lopás, rablás, erőszak, gyilkosság, kéjgyilkosság stb.
23/27 anonim válasza:
Amúgy egyáltalán nem vagyok rasszista, a füstösökkel kapcsolatban én nagy költőnkkel értek teljes mértékben egyet. Illetve tisztában vagyok a mai realitással, tényekkel.
24/27 törzsmókus válasza:
továbbra sem tett be senki se statisztikát, se tanulmányt. pedig biztos h kutatták már a kérdést
25/27 törzsmókus válasza:
az egyetlen közvélemény-kutatás, amit találtam a témában, 9 évvel ezelőtti. akkor „62 százalékuk többé-kevésbé egyetértett azzal, hogy "a bűnözési hajlam a cigányok vérében van".”
27/27 törzsmókus válasza:
ugyanitt: „Az emberek 48 százaléka vallotta magáénak azt a véleményt, hogy "a romák között ugyanannyi a bűnöző, mint a hasonló körülmények között élő, nem romák között".”
tehát akkor mégsincs a vérükben? kicsit ellentmondásosnak érzem. tényleg érdekelne egy korrekt felmérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!