Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti is furán néztek, ha egy...

Ti is furán néztek, ha egy magyar ember elkezd mellettetek másik nyelven folyékonyan beszélni?

Figyelt kérdés
Múltkor utazom buszon, barátnőmmel beszélgettem - magyarul. Viszont elég szépen beszélek olaszul (voltam Padovában ösztöndíjon, de ez mellékes) és rendszeresen is járok ki, mert a barátom olasz. Felhív barátom telefonon a buszon és hát persze olaszul beszéltem vele. Az emberek meg úgy néztek rám, mint egy marslakóra :D egy kicsit nevettem is magamban, de azért csak nem ennyire szokatlan, ha egy magyar ember más nyelven is szépen beszél. Vagy igen? Szólni kellett volna egy német barátnőmnek, hogy hívjon fel, az még viccesebb lett volna, ha utána meg németül kezdek karattyolni :D

2013. márc. 5. 14:39
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező nagyon igazad van,sajnos nem elég,hogy a magyar nyelvoktatás hatékonysága konvergál a 0-hoz de még lusta is a magyar tisztelet a kivételnek.Kifogások persze vannak,jaj nincsen nyelvérzékem jaj nincsen ez meg az jaj gyerek jaj szül a kutya.Csak tenni ne keljen érte.

Én angolt tárgyalásira fejlesztem most Skype-on szintén :D

Plusz tanulom a franciát is szintén Skype-on :D

Ott a lehetőség mindenkinek még menni sem kell sehova ott a gép.De erre is lusták,pedig 1800Ft 90perc,emberek ez lópucu ez az összeg,és lesz nyelvtudásod használható amit a suliban tanulsz azt felejtsd el mindent.

Én még a németet akarom elkezdeni 3 nyelv tárgyalási szinten na azt mondom előre a menedzseri szintig :D:D:D

De tényleg annál értékesebb az ember minél több nyelven beszél,és minél több használható tudást szed fel.

Az itthoni nyelvoktatás a béka feneke alatt 500 méterrel van.

2013. márc. 8. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!