Ti is furán néztek, ha egy magyar ember elkezd mellettetek másik nyelven folyékonyan beszélni?
Engem sosem zavar ha beleolvasnak a könyvembe, újságomba. Inkább örülök hogy más is érdekesnek találja a választásomat. Angol könyvet én is olvastam már tömegközlekedésen, de nem vettem észre hogy jobban néznének, semmilyen feltűnést nem keltett. :)
Egy kis off:
Ellenben...
Csinos, szőke lány vagyok, első ránézésre általában butácskának hisznek. (Tudjátok: a nagy sztereotip baromság: szőke, miniszoknyás, jó nő csak hülye lehet...) Na szóval utazok a vonaton, velem szemben egy üzlet ember külsejű férfi, szemüveges, aktatáskás a HVG-jét olvassa. Egy pillantásra sem méltat, látszik hogy nem vesz emberszámba, és hogy meg van rólam a véleménye. Utazunk. Megunom magam, és az ablakon kibámulást és előkapom a táskámból az én HVG-met. Mondanom sem kell hogy, végig az újságomat bámulta, hátha rosszul lát, és újra és újra elolvasta a címét, hátha mégis Cosmopoliten... Hol az újságom bámulta, hol a fejem, újság, fejem újság fejem... :D :D
#11-es ne is törődj a sztereotípiákkal,én örültem is volna ha bámulod amit olvasok,mondjuk egy HVG-t vagy a francia könyvemet,esetleg a szoftvertesztelési könyvemet. :D
Sose ítélek elsőre,ne ítélj hogy ne ítéltess.
Engem is néha beskatulyáznak,mert izmos vagyok meg jól öltözött,hogy kis izomagyú hülye,aztán egyszer elkezdtem beszélgetni angolul vendégeimmel,és úgy néztek rám mosolyogva,hogy ihaj,mondom mi van :D
Vagy a múltkor olvastam a matek könyvet vagy a francia könyvemet akkor is mintha én lettem volna a celeb.
De kár,hogy nem én voltam ott,szőke hajú lány HVG,de komoly lett volna,tuti lett volna közös témánk.Nem kell rosszra gondolni :D :D ;)
Nekem a gyerekeimet (alsós kisiskolások) szokták bámulni a metrón, pl. ha egy Újpest-Kőbánya Kispest távra felszállunk, akkor leülnek, megkapják a könyvüket és csendben elvannak. Ilyenkor egy csomóan bámulták már őket, amikor nem olvasnak akkor nem, de pl. múltkor is a szemben ülők ott stírölték őket. De már ovis korukban is ez volt, akkor olvasni nem tudtak csak nézegették a könyveket.
Mivel az apjuk nem magyar, azt a nyelvet is beszélik, egyszer a kicsinél nem magyar képeskönyv volt. A mellette ülő idős néni a férjével úgy nézték, mintha két feje lett volna. Hol a könyvbe bámultak bele, hol a gyereket nézték.
13:
Á, már nem törődök a gonosz megjegyzésekkel. Nem dúlnak fel... tudom hogy csak irigykednek. Már megszoktam. Lásd, aki utánam írt, ő is milyen rosszindulatú, pedig hencegés és minden egyéb beképzeltségtől függetlenül osztottam meg a sztorit. Nem vagyok beképzelt és nem is szoktam dicsekedni. Ellenben tisztában vagyok az adottságaimmal és ehhez méltón viselkedem. Nem fogom azt mondani hogy ronda és buta vagyok, amikor nem vagyok az. :) Ennyi.
Szóval, igen, vicces amikor meglátod a másik szemében hogy a kép, amit első rá(d)nézésre kialakított, megváltozik egy könyv, újság, idegen nyelv beszéde hatására. :)
Szeretek meglepetéseket okozni... :D
Te se törődj soha a beskatulyázással. Inkább nevess rajta!
Üdv!
Gondolom a kérdező is erre gondolt...
Köszi 15-ös a választ :) persze nyilván hízik az ember mája, ha kevesebbet néznek ki belőle aztán mégis megmutatja, hogy nem is igaz, mert jóval többet tud annál, de igen, valahol nagyon vicces tud lenni, mikor az emberek körülöttünk állnak és bámulnak, mert nem hisznek a szemüknek :D
Egyébként azzal is gyakran találkozom, mikor a buszon vagy az IC-n egy könyvet veszek elő. Néha ilyenkor is megnéznek, mert én sem tűnök éppenséggel egy könyvmoly típusnak. A vicc az, hogy abszolúte az vagyok...
15. vagyok
Igen, tényleg így van, nem nézik ki belőlünk és aztán meglepődnek. Ezért mondom mindig hogy külső alapján nem szabad ítélkezni, sőt egyáltalán nem kell. Meg kell ismerni a másikat, és akkor lehet/van miből véleményt alkotni.
Én is imádok olvasni!! Még a fürdőkádban is olvasok, a kád szélén könyvek sorakoznak, mint egy könyvtárban. :) A táskámban is mindig van egy könyv! Most épp Arnold Schwarzenegger hihetetlen de igaz történetét cipelem magammal. :D
S [link]
"Hol az újságom bámulta, hol a fejem, újság, fejem újság fejem... :D :D"
Velem is ez volt, meg az angol nyelvű könyvvel. Csak én csillagászatot, Oscar Wilde-ot olvasok.
Épp ez volt a bajom, hogy ha csak a könyvemet nézi, nem érdekel, de közben tág szemekkel nézett rám és a könyvre, mintha magyarázatot várna.
Még az volt a kedvencem, mikor középiskolás voltam, megjelent angolul a Harry Potter 5., és vittem magammal a suliba. Az összes művésznő, akik amúgy hozzám se szóltak soha, kérdezgettek, hogy "és érteeeeed???". Nem, b+, azért cipelek egy ekkora könyvet, hogy menőzzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!