Tartózkodási hely bejelentését tényleg fél évente meg kell újítani?
Figyelt kérdés
Állandóra nem lehet engem bejelenteni a páromék lakásába, de tartózkodási helykén be leszek jelentve, így marad az eddigi állandó lakcímem.
De azt mondta párom apukája, hogy ezt 6 havonta újra be kell jelenteni, mert csak addig érvényes. Ez tényleg így van? Nekem kicsit ezt nehéz elképzelni, a neten meg nem találtam róla infót.
2013. márc. 5. 07:38
1/9 Ditta323 válasza:
Nálunk is az a helyzet, hogy amiben lakunk lakás papíron apumé, és nekem és páromnak is csak ideiglenes lakcímünk van itt az állandó meg a szülői háznál van. Már több, mint 2 éve vagyunk ide bejelentve tartózkodásiként és nem kellett hosszabbítani.
2/9 anonim válasza:
Én 2010-ben csináltattam új lakcímkártyát, mert tartózkodási helyet jelentettem be. 1015-ben fog lejárni a kártya, akkor kell megújítani. Szóval a párod apukája rosszul tudja, nincs olyan, hogy 6 havonta újra be kell jelenteni. Szép is lenne minden fél év után az okmányirodába rohangálni...
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, akkor beszélek vele, hogy valamit nem jól tud
2013. márc. 5. 08:04
5/9 anonim válasza:
Jó pár éve 2 évre adták meg az "ideiglenes" lakcímet. Ma már 5 évre meghosszabbították. Tehát 5 évig nem jár le, ha ki nem jelentkezel onnan.
6/9 anonim válasza:
5 évig érvényes,tavaly csináltattuk nekem is, 2017-ig érvényes az enyém is,rá is van írva.
7/9 Tubarózsa válasza:
Szia!
Én 2010 -ben jelentkeztem anyósomhoz és 2015ig érvényes. :)
üdv 22N
8/9 anonim válasza:
Regebben 2 evig volt ervenyes az ideiglenes lakcim,ennek ellenere a lakcimkartya nem jart le, csak az ideiglenes.
Nekem 3 eve mar 5 evre adtak meg, mint ahogy mar mas is irta, nem fel ev....
9/9 anonim válasza:
Tehat csak a rajta levo ideiglenes lakcim jart le a kartya nem mert az allando lakcim atjelentkezesig ervenyes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!