Ha beköltözök az albérletbe, akkor kifesthetem a lakást rögtön és ehhez engedélyt is kell kérnem a tulajtól?
Felteszem, jobb esetben van köztetek valami szerződés. Abban mi van? Mit írtál/írsz alá?
Van, ahol kiköti a tulaj, hogy az engedélye nélkül semmiféle átalakítás nem végezhető. Mellesleg igen ritka, hogy megengedőek lennének.
Olyan tulajhoz már volt szerencsém, aki a lakók kiköltözésekor megkövetel egy tisztasági festést [fehéret].
szerintem feltétlenül kell szólni neki, hogy ezt tervezed, és van-e ellenvetése, és szerintem ez szerződéstől független.
az ő lakása, szóval véleményem szerint mindenről tudniuk kell, ez a te érdeked is.
én azt gondolom, hogy úgy járj el, ahogy te is elvárnád a saját lakásoddal kapcsolatban
Természetesen beleszólhat. Ne feledd, akármennyire is te használod, az azért az ő lakása.
De a legtöbb tulaj nem csinál problémát, ha kifested a lakást, maximum azt mondja, mielőtt elköltözöl, fesd vissza.
Kérdezd meg, csak ne támadd le, mindig tartsd szem előtt, hogy itt azért ő a tulaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!