Ti, hogy reagáltok, ha hallotok egy ritka keresztnevet?
Először meglepődöm, utána elgondolkodom, honnan jöhet, milyen eredetű, és ha jobban megismerem az embert, akkor meg szoktam kérdezni, miért ezt a nevet kapta.
Ilyen nevek voltak: Szulamit, Kunigunda, Doren, Áhim, Kíra, Míra, Szvetlána, Titanilla
Nekem 3 gyerekem van, ritka nevük van. Talán leginkább azért ilyenek közül kezdtünk egyáltalán keresgélni is, mert nekem és a férjemnek is baromi gyakori nevünk van (Levente, Eszter), és nem szerettük volna, ha a játszótéren minden 3. gyereket ugyanúgy hívnak, vagy akár később iskolában, munkahelyen, stb.
Szóval sokat lapozgattam a gyerekvárás táján én is az utónévkönyvet, és azóta is érdeklődéssel hallgatom, ki milyen nevet választ a környezetemben vagy akár itt a neten is.
Amik számomra ritka, érdekes nevek, ezek fordulnak elő ismeretségi körben: Zafira, Tícia, Bié Áfra, Jára, Arieta, Zengő, Niobé, Naomi (ezek mind lánynevek).
Fiúnevek: Imánuel (nem is tudom, hogy írják pontosan), Jákob, Kenese, Ezra, Döme, Dárkó, Táltos.
Van számomra egy olyan kategória is, amiket pár éve sosem hallottam, mostanában viszont egyre többet: Zétény - ez most igazi sláger lett, 2 éven belül 5 kisfiút is így neveztek el baráti körben, Villő, Hunor, Zoé, Bercel, Mia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!