Milyenek Dél-Koreában az emberek?
Majdnem 1 évet éltem Szöulban (2012). A kultura érdekes és ez miatt az emberek videlkedése is.
Ami nekem nem tetszett, hogy a férfiak az utcán krákognak és köpködnek. Papírzsebkendőt nem ismerik mert folyton csak szipognak.
Szerintem mint bárhol a világon, Koreában is vannak normális és idióta emberek.
Az idősebbek nem nagyon szeretik a turistákat. Engen nem egyszer lelöktek a buszról, vagy direkt nekem jöttek... de ez a kevesebb. Én nagyon jól éreztem magam kint.
Az utcán nem látsz csókolózó párokat. Nagyon visszafogottak ha nő - férfi kapcsolatról van szó. Nem mutatják ki az érzelmeiket nyilvánosan.
Lány-lány és fiú-fiú ha kézenfogva megy az teljesen normális. Én pl. nem emlékszem, hogy láttam volna lány-fiú párt kézenfogva sétálni.
A multicégeknél dolgozók hetente elmennek inni a főnökkel, mert az a szokás. Ilyenkor lerészegednek és kézenfogva dülöngélve sétálgatnak. Vicces látvány :)
Viszont az érdekes, hogy bár majdnem 1 évet voltam kint, nem skerült barátságot kötnöm. Vannak ismerősök de egyik sem a barátom. Erről sokat beszélgettem más külföldiekkel akik kint éltek, és arra jöttünk rá, hogy a koreaiak úgy nőnek fel, hogy van egy csoport (baráti társaság) aminek tagjai. Így felnőttként is együtt járnak szórakozni és egy-egy ilyen társasába nagyon nehéz bekerülni.
Az idősebb korosztály imád kirándulni, hegyetmászni :) Sokkal jobban tartják magukat, mondjuk mint a magyar idősebb korosztály.Egy 60-70 éves koreai simán megmássza a Bukhansant. :)
Ha van kérdésed szívesen válaszolok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!