Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelenthet ez ennél a...

Mit jelenthet ez ennél a srácnál és miért alakult ilyenné?

Figyelt kérdés
ismerek egy srácot. 18 éves és kicsit kilóg a korosztályából. ilyen egyszerű résznél is mint akár zenei ízlés. megszokottan a többi ilyen korú srác hallgat disco-t, rockot, vagy épp techno-t és társait. ő viszont magyar népzenét! nem mondom hogy csak azt de nagyon sokat. és nem csak szereti, próbál saját maga is zenélni. -klasszikus gitáron népzenét-pl nekem ez is szokatlan. kapásból vágja a magyar népi hangszereket, (neki is van citerája és még néhány hangszere, bár zenélni csak keveset tud rajtuk) működési elvüket, a szokásokat hogy melyiket melyikkel használták párban, melyik tájegységen, stb. mert érdekli a téma és gondolom sokat olvasgatott utána neten. és meglepően ez a srác olyan családból származik ahol a legrégebbi ősig visszamenőleg ameddig vissza tudott kérdezgetni nem volt soha zenész a családjában. most hogy csiszolgatja a tudását gitáron, tanulgatja az akkordokat, azokat is népdalokhoz próbálja elhelyezni kíséretként. szülei is csak átlag szakmunkás dolgozó emberek, ő is annak tanul, sosem foglalkoztak zenével. mégis mi válthatta ezt ki benne? elég visszahúzódó, csendes, de ez még nem ok arra hogy így "eltérjen" az átlagtól. talán egy nagyon régi őse akire már nem emlékeztek a nagyszülők sem lehetett zenész és jónéhány generációval később jött ki rajta vagy miért mégis?
2009. szept. 10. 21:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%

"Ehhez csak gratulálni tudok. A disco zene egyáltalán nem zajongás (halkítsd le ha neked az), nem dallamtalan (sokkal jobb dallama és üteme van mint egy göykér népzenének),"

-A nagy agyaddal nehezen érted meg valószínűleg h a diszkózene jó része feldolgozás, ugyanis minden zenei elem egy korábbiból nő ki, úgyhogy népzene nélkül te sem nagyon diszkóznál.

"szövegük meg jó." - jaaa, ha neked tartalmas szöveg az hogy "nem birok a véremmel, mindig a parti kell, percenként 3 fiu k.rogat, de lesz.ptam apámat is":)

"A népzene meg miről érték??? Mond már meg légyszíves?? A XXI. században élünk, ma már nem kell ezeket hallgatnuk szerencsére." - Anyád meg apád miért érték? Rég lejárt az idejük! Nem kell törődni velük szerencsére! Nyírjuk ki, majd ássuk el őket a kertben!

"Most lepontozhattok, akkor is tudom h nekem van iagazm!" - Abban biztos vagyok hogy szentül hiszed, a hülyék sosem látják be ha tévednek! Mellesleg már az szánalmas hogy így akarod elkerülni a lepontozást, hogy odaírod h "tudomugyislepontoztok"....

2009. szept. 10. 23:10
 12/17 anonim ***** válasza:
96%
Én azt gondolom, hogy sokkal de sokkal értékesebb ember, mint pl az ide írkáló diszkós majomgyerek és fajtája. nem tudom, valahogy taszít a kinézetük meg a modoruk. Alja embereknek tartom őket, akik nem értem miért vannak a világon. legszívesebben falhoz mintdet, mert torzszülöttek és nincs joguk élni. lehet kicsit durva amit írtam de hát ezt gondolom, ez van:).
2009. szept. 11. 12:48
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

kedves kérdező...lehet, hogy a korosztályából kilóg, bár elég gáz, hogy nálatok az a normális, hogy mindenki füle hallatára nyomatjuk a mosógépzenét a telefonunkból és leszarjuk,hogy rajtunk kívül senki mást nem érdekel...

de majd ha körülnézel az érteles közegben, majd ha egy kicsit túllátsz a birkákon, akik jelenleg körülvesznek, észre fogod venni, hogy mely stílus milyen agyi szintre utal... én most egyetemre járok és tudod egyetlen egy szál discost sem látok és nem ismerek ott....azért ez úgy gondolom, jelent valamit... az egyetemre már egyéniségek járnak, akiket nem érdekel, hogy épp melyik idióta stílus a legmenőbb... azokból, akik most a te korosztályodat képviselik, semmi nem lesz az életben, max valami segédmunkás...

2009. szept. 11. 14:02
 14/17 anonim ***** válasza:
41%

Hát ti nem vagytok komplettek! Tényleg értékelendő a srác, ápolja a kulturát stb. hogy népzenét hallgat nincs ezzel semmi baj. De ettől még lehet h egy idióta f@szfej. Attól h valaki szeret egy zenei stílust az még nem jelent semmit!

Ugyanígy bakker az alapján h diszkós zenét hallgat valaki ami nektek pont nem tetcik, és abból már levonjátok h az mind egy értéktelen hülye? Zenei stílus alapján leszóltok több százezer, millió embert? Valszeg amúgy ugyanezt monták a ti szüleitek is amikor elmentetek csápolni az Omega koncertre, mégis ember lett belőletek! Bakker ilyet mondani h minden diszkóst falhoz kéne állítani? Miért, a diszkósok között nem lehet 1 jó fej, 1 értelmes ember sem?

Am meg én elismerem h a legtöbb diszkós számnak semmilyen a szövege (azért van egy-két kivétel), de a legtöbb népdalnak is ugyanolyan... hej-hej, szeretem a Juliskát, ejj de az anyja tiltja tőlem... stb ugyanolyan egyszerű szerelmes számok csak ez már a kulturánk része.

egy "diszkós" 16/F

2009. nov. 8. 23:15
 15/17 anonim ***** válasza:

És ebbe mi a gond?

Az hogy nem csatlakozik a hordához?

Sok sikert neki!

17F

2009. nov. 9. 22:09
 16/17 anonim válasza:
0%
mai világban és igy nevezném: " balf@sz " :D
2010. jan. 2. 18:43
 17/17 A kérdező kommentje:
miért balf@sz ?
2010. jan. 2. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!