Mit jelenthet ez ennél a srácnál és miért alakult
ilyenné?
Figyelt kérdés
ismerek egy srácot. 18 éves és kicsit kilóg a korosztályából. ilyen egyszerű résznél is mint akár zenei ízlés. megszokottan a többi ilyen korú srác hallgat disco-t, rockot, vagy épp techno-t és társait. ő viszont magyar népzenét! nem mondom hogy csak azt de nagyon sokat. és nem csak szereti, próbál saját maga is zenélni. -klasszikus gitáron népzenét-pl nekem ez is szokatlan. kapásból vágja a magyar népi hangszereket, (neki is van citerája és még néhány hangszere, bár zenélni csak keveset tud rajtuk) működési elvüket, a szokásokat hogy melyiket melyikkel használták párban, melyik tájegységen, stb. mert érdekli a téma és gondolom sokat olvasgatott utána neten. és meglepően ez a srác olyan családból származik ahol a legrégebbi ősig visszamenőleg ameddig vissza tudott kérdezgetni nem volt soha zenész a családjában. most hogy csiszolgatja a tudását gitáron, tanulgatja az akkordokat, azokat is népdalokhoz próbálja elhelyezni kíséretként. szülei is csak átlag szakmunkás dolgozó emberek, ő is annak tanul, sosem foglalkoztak zenével. mégis mi válthatta ezt ki benne? elég visszahúzódó, csendes, de ez még nem ok arra hogy így "eltérjen" az átlagtól. talán egy nagyon régi őse akire már nem emlékeztek a nagyszülők sem lehetett zenész és jónéhány generációval később jött ki rajta vagy miért mégis?
Ahhoz.hogy valakit érdekeljen a zene,nem kellenek zenész ősök.Azt írod,hogy a szülei szakmunkások,akkor biztosan jó nevelésben részesítették a fiukat.Nem léhaságra és diszkózásra,mint a többi fiatalt.Ha hallott vagy látott a TV-ben népzenei adásokat,az felkelthette a figyelmét a népzene iránt.A diszkózenék mindennek mondhatók,csak zenének nem.Zajongás,dallamtalan,a szövegükről meg jobb nem is beszélni.A népzene viszont érték.A srác is nyiván így gondolja és ezért fogllkozik vele.Értékes emberke lehet.
2009. szept. 10. 22:00
2/17 anonim válasza:
Van némi kulturája és nem olyan bunkó, mint a legtöbben.
2009. szept. 10. 22:18
3/17 anonim válasza:
Az ilyeneket nem kell lenézni, sőtt sokkal többet érnek emberileg mint az "átlagos srácok".
Az hogy szereti a népzenét nem függ össze, az ősei szakmájával.
Ha meg, nem olyan mint a többi mai diszkós "22évesen még anyámék tartanak el", "annyi kultúrám van mint 1 vödör festéknek" srác az jó dolog, kár hogy az írásmódodból sajnálkozás/szánakozás érződik.
Melleseleg megjegyezném, hogy én is hallgatok népzenét, de emellett minden dnb partin ott vagyok a fősulin, és ezenkívül minimum heti 2szer partiban vagyok (a fősulin)...
2009. szept. 10. 22:25
4/17 anonim válasza:
Ja, tényleg, most sajnálkozol ezen a fiún? Inkább flnézni kéne rá...szerintem. A diszkó meg a rock többsége is egy unintelligens szubkult, majd 30 fele rájöttök ti is (ha nem is a zene, csak a hülyegyerekpóz, ami hozzá társul)...én csak becsülni tudom azt, aki ebben nem vesz részt.
Amúgy sokadrangú kérdés szerintem hogy ki milyen zenét hallgat.
2009. szept. 10. 22:29
5/17 anonim válasza:
szvsz én utálom a különcöket. Amúgy amít írtál valamelyik válaszoló: Disco zene: "Zajongás,dallamtalan,a szövegükről meg jobb nem is beszélni.A népzene viszont érték."
Ehhez csak gratulálni tudok. A disco zene egyáltalán nem zajongás (halkítsd le ha neked az), nem dallamtalan (sokkal jobb dallama és üteme van mint egy göykér népzenének), szövegük meg jó. A népzene meg miről érték??? Mond már meg légyszíves?? A XXI. században élünk, ma már nem kell ezeket hallgatnuk szerencsére. Most lepontozhattok, akkor is tudom h nekem van iagazm!
2009. szept. 10. 22:34
6/17 A kérdező kommentje:
nem sajnálkozva írtam csak furcsálom kicsit. de legalább ápolja a kultúráját
2009. szept. 10. 22:34
7/17 anonim válasza:
"A szövegük meg jó"
hát persze hogy az, csak semmi nincs benne, értelmetlen zagyva, ritmusra totál szétcsúszva is énekelhető valami... ha a jellemzően angol nyelvű számokat hallgatod akkor meg ráfogsz jönni(miután szerzél egy minimális angol nyelvtudást) hogy mégcsak nyelvtanilag sem helyesek, merthogy akkor nem jönne ki jól a dallam...
Az, meg hogy te utálod a különcöket az csak téged minősít......majd rájössz erre pár év múlva, ha már elmúltál ~15, ha meg nem akkor túlsokat ittál ~15 évesen.....persze gondolom te aztán nagyon menőmanó vagy, egyedül ilyenkor úúúúútálom, hogy anonim az oldal, nagyon tudnám oltani a jónépet :D :D :P
2009. szept. 10. 22:59
8/17 anonim válasza:
amúgy igen a 22:25-ös és a 22:59-es meg ez a válasz is ugyanaz a személy. :)
2009. szept. 10. 23:00
9/17 anonim válasza:
22:59
17 éves vagyok, vagyis már rég elmúltam 15. Jah és az meg tökre nem érdekel h a szöveg nyelvtanilag nem jó. Egyébként a népzenék meg az ilyen sz*rságok sem helyesek, mivel nem a mai nyelvhasználat van benne, szal kb olyan mintha tájszólással beszélne vki. de egyébként tökre nem érdekelnek az ilyen emberek!
2009. szept. 10. 23:05
10/17 anonim válasza:
úristen, mekkora különc, amiért népzenét hallgat és nem a hülye tömegzenét, amit a többi birka! vidd el pszichológushoz, ez már kóros, hogy saját stílusa van!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!