Felvették dolgozni, de nem akar menni mert fél?
19 éves a lányom,nem vették fel egyetemre,ebben az évben csinálja a nyelvvizsgát ,és megbeszéltük hogy ameddig nem lesz elég pontszáma addig megy dolgozni.
Fel is vették egy gyárba,ahhoz képest hogy diákmunka napi 5600 ft-ot kapna.
De nem akar elmenni,merthogy odamegy a gyárhoz honnan tudja hogy hova kell majd mennie,meg hogy tuti bénázni fog.
Most mit csináljak,milyen tanácsot adjak neki?
Már hasmenése van,olyan önbizalom hiányos,hogy nem fog a gyárkaputól oda találni ahova mennie kell stb..
Tudom,hogy nem ilyen helyen képzeli el az életét,de meg kell értenie hogy ez csak egy állapot amíg nem veszik őt fel,azt hogy itthon teng leng nem teheti meg.
A pénz pedig az övé lenne,nem kérek rezsibe meg kajába.
Egy apuka
Kísérd el! És, ha már megtaláltátok az embereket ahova Ő is megy meg azok is mennek akkor otthagyod. Kimész a gyár elé, ha kiszalad akkor visszakísérd, nem engedsz a 21-ből. Én is voltam kezdő mikor még fingom nem volt, Pl a telefongyárba, h hogyan működik a csavarozógép. Sose láttam olyat. Sose láttam pl futószalagot sem. Sajnos nekem muszáj volt elmenni, mert különben semmit nem kaptam volna, szüleim meg 1 Ft-tal sem tudtak támogatni, párom sem, mert akkor Ő sem dolgozott. Ha kell akkor hazudj a lányodnak, h sajna visszavették a fizetésed és, ha nem megy el dolgozni el fogtok adósodni. (Igaz akkor kell kérned pénzt, de azt teheted egy külön számlára csak neki). Kicsit "rugdosd" meg és menni fog.
24/N
Ne is haragudj, de a legtöbb gyárban elég a nyolc általános végzettség...és a lányod attól fél, hogy ebben a munkakörben nem állja meg a helyét?!
Mit fog tenni egy vizsga előtt?! Hogy fog szóbeli nyelvvizsgát tenni?!
Mit fog kezdeni magával, ha elvégzi az egyetemet?! Ott nem fogják várni a gyárkapuban, nem kérdezhet meg mindent, nem fogják elnézni, hogy még sosem csinált hasonlót, és bekerülni is sokkal, de sokkal nehezebb.
Állásinterjún úgy fog sorra kihullani, hogy öröm nézni. Egy pánikbeteg ember elég ritkán teljesít jól stresszhelyzetben.
Köcsög vagyok, tudom.
De készüljetek fel arra, hogy jobban jár, ha beleszokik a gyári munkába, nem ő lesz az első, aki diploma megszerzése után se fog jobb helyet kapni, amikor minden cég válogathat a jobbnál-jobb jelentkezők között.
Könyörgök, csak azt mondd, hogy nem orvos lesz belőle!
Ez normális hogy ennyire izgul, de ha nagyon akarná akkor tuti megállná ott a helyét. Gondolom ott biztos van valaki akivel tudna beszélni portás, biztonsági őr, az biztos útba igazítaná őt. Ha pedig elmegy oda ahová kiküldték, pl a főnökéhez ő meg biztos hogy az első néhány napba vele fog majd foglalkozni, bemutatja mindenkinek, megmutatja hogy mit merre fog megtalálni.
A gyári munka nem olyan veszélyes, jó lehet hogy sok ember van ott, meg dolgozni kell de ott gondolom mindenki szétszórva lesz így fel sem fog ez tűnni neki.
Én dolgoztam már gyárban szalagmunkát 8 órában, 3 műszakban és nem haltam bele. Nekem is hasonló problémáim vannak de tudtam jól hogy ha akarom a munkát akkor ki kell bírni nincs mese, és fel kell találni magam.
Szerintem küldd el nyugodtan, oké hogy 19 éves de valóban jó ha inkább dolgozik, azért tudja meg mi az hogy munka, meg legyen valami kezdő tőkéje az élethez, meg azért jó ha már belekóstolgat a felnőtt emberek világába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!