Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne legyek...

Mit csináljak, hogy ne legyek se ribi, se a béna gyerek a suliban?

Figyelt kérdés
Jövőre új suliba megyek. Amikor ebbe a suliba jöttem, rosszul kezdtem az 5. osztály, és hetedikig én voltam a béna gyerek a suliban (visszahúzódó, csak a barátiva beszél, nem mozdul ki a teremből). Engem szinte nem is ismertek, és aki tudott, az mindig beszólt. Most már egy kicsit máshogy megy, hogy "nagy" nyolcadikos vagyok, de ha kilencedikbe megyek (gimibe) akkor megint én leszek a kicsi, és ha nem leszek "menő csaj" akkor megint gúnyolni fognak, és ezt nem akarom megint átélni. Viszont ribi meg nem akarok lenni. Valaki valami ötlet?
2013. febr. 25. 16:51
 1/4 anonim válasza:
Próbálj meg nyitni mások felé. Ne legyél annyira visszafogott. Ne öltözködj túl kihívóan, hiszen ettől könnyen ribinek titulálhatnak. Próbálj meg alkalmazkodni. Új barátságokat közni. Mások bizalmába férkőzni. Legyél jófej ez bejön nekik, de ne talpnyaló. De azért add önmagadat is :)
2013. febr. 25. 16:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát, erre eddig is gondoltam. Köszi :D Még jöhetnek ötletek:))
2013. febr. 25. 17:17
 3/4 anonim ***** válasza:
A ribivé válást elég egyszerű elkerülni, ezt nem is fejteném ki. A béna gyerekké válást úgy lehet elkerülni, ha intelligens vagy, normális, nyitott, provokáció esetén nem veszed fel a kesztyűt, tartod magad az elveidhez, egyenes vagy és korrekt, nem pletykálkodsz, nem árulkodsz, nem szemétkedsz senkivel akkor sem, ha veled szemétkednek. Egyszóval ha erős egyéniség vagy, ha nem veszed fel az esetleges cukkolást.
2013. febr. 26. 11:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért a menő és a nyomi között van átmentet.. de semmiképp se játszd meg magad, add ki magad másnak, mert ha egyszer kiderül, hogy nem is olyan vagy amilyennek mutattad magad, akkor tényleg gúnyolni fognak.. legyél kedves, nyitott és őszinte az emberekkel!
2013. ápr. 20. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!