Milyen szakmát választottál? Elégedett vagy vele?
Vendeglatast es turizmust tanultam a Gundel-ban, majd barmixernek az orszag legjobb szakembereitol.
MO-n kivul dolgoztam Ausztriaban, Hollandiaban es most Londonban vezetem egy etterem barjat. Szeretem a szakmam, mindig az atlag felett kerestem vele, soha sem unalmas, rengeteg embert ismerhettem meg.
Ami negativum az hogy max akkor szabad a hetvegem ha szabin vagyok es nekem este kezdodik a munka mikor mas mar leteszi a lantot.
én pénzügyes szakirányon végeztem és mindig is magyar tanár akartam lenni.
Az én dolgom sem egyszerű így sajnos.... :)
Ti változtatnátok ha lehetne?
Miről beszélsz? Ki mondta hogy dühös vagyok? Látom neked is bajod van az olvasott szöveg értelmezésével!
Azt mondtam, hogy amennyiben ez a szakma nem lesz piacképes itthon, akkor elhúzok innen.
Én szociális munkás vagyok (bár még nincs meg a diplomám, de már dolgozom, tulajdonképpen ez a félévem van vissza, utána már csak gyakorlat). Elégedett vagyok vele, szeretem csinálni, ráadásul a szakmámnak is pont olyan területén dolgozom, ahol szerettem volna.
Ettől függetlenül szeretnék tanulni még. Egyrészt mesterképzésen továbbtanulni, mert a szociálpolitika is érdekel, bár nem tudom, azzal mennyire tudok majd elhelyezkedni, ha esetleg arra kerülne a sor, de mindegy, mindenképp hasznát veszem majd. Illetve mást is szeretnék még tanulni, úgy vagyok vele, hogy minél több dologhoz értek, annál jobb :) Egy időben sokat gondolkodtam rajta, hogy szívesen tanítanék, de mivel leginkább magyartanárként tudnám csak elképzelni magam, hát inkább lemondtam erről, magyartanárból rengeteg van. Na meg a másik az, hogy volt alkalmam megtapasztalni, hogy bár imádok dumálni, figyelnek is rám a gyerekek (vagyis inkább kamaszok, velük dolgozom most), de fizikailag nem tudok napi többször 45 percet végigbeszélni olyan hangerővel, ahogy egy teremben szükséges, viszont sajnos én automatikusan elég hangosan beszélek, így aztán 15-20 perc után már minden bajom van. Szóval asszem tanár már nem lesz belőlem sajnos.
Egyébként amin még gondolkodom, hogy valami kreatív szakmát szívesen megtanulnék, például szívesen varrnék, vagy lennék grafikus, vagy teszem azt fodrász, lehet, hogy egyszer elkezdek ezek közül valamit tanulni, csak van egy ilyen hülyeségem, hogy "á, mások annyival jobbak nálam, sose érem őket utol", de ha egyszer erőt veszek magamon... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!