Hogyan szokhatnék le a megfeleléskényszerről?
Figyelt kérdés
Észrevettem magamon, amióta az eszemet tudom, hogy amikor különböző emberekkel beszélek, észrevétlenül is étveszem a stílusukat, a beszédtempójukat és sajnos néha a véleményüket is...és ez már kezd zavarni. Úgy érzem, hogy megfeleléskényszeres vagyok és hiába próbálok küzdeni ezellen, nem megy.. mindenáron azt szeretném, hogy mindenki kedveljen és letargikus állapotba kerülök, ha ez nem jön össze..nagyon ritkán tudok önmagam lenni az emberek előtt és ez nagyon frusztráló és fárasztó is. Mit csináljak? :(2013. febr. 18. 10:46
1/1 anonim válasza:
Erősen konfliktuskerülő vagy, és már a véleménykülönbséget is konfliktusként éled meg. Az, hogy kicsit átveszed a stílusukat, az nem olyan nagy baj, ezt hívják attitűdnek. De ha más a véleményed, próbáld finoman közölni, udvariasan "becsomagolni", és látni fogod, hogy semmi katasztrófa nem fog történni.
Pl.: "Értem, és részben egyetértek, de én inkább úgy látom, hogy..."
Sok embernek szimpatikusabb lehet, ha van saját véleményed, mint ha csak bólogatsz. A mindenre rábólintás is lehet unszinpatikus.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!