Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért pont engem, egy fiatal...

Miért pont engem, egy fiatal nőt támadt le ez a férfi?

Figyelt kérdés
Fàjt a hasam,és megint,mint minden nap,a kòrhàzba jöttem vérvételre. A buszon semmi hely nem volt,végig àllnom kellett,pont gondolkoztam is,hogy nyegle sràcok ülnek,vihognak,s elnézik,hogy a lànyok,nök és idös nénik àllnak. Felszàllt két középkorù férfi is,persze azok is àlltak. Késöbb jòpàran àtszàlltunk a villamosra,a két férfibòl is az egyik,a fiatal sràcok,meg én. Örültem,hogy végre van egy hely a hosszù combinon,leültem,a sràcok is,a férfi is,meg ültek még fiatalok pàrban: fiù-làny együtt. Tömeg lett közben,àt se lehetett làtni. Aztàn messzebb megàllt egy elegàns idösebb néni hùzòs bevàsàrlòszatyorral. En amùgy telefonàltam,nem is figyeltem,fontos hívásom volt munkaidöben. Erre hangosan elkezdett kiabàlni az (ülö!) férfi,hogy fiatalok,nem kéne àtadni a helyet? Nem vàlaszolt senki,erre hozzàm jött oda,nem a sràcokhoz,nem a pàrban lévökhöz,megfogta a vàllam és majdnem kiemelt a székböl kiabàlva,hogy talàn àt kéne adni a helyemet,nem gondolom,nem szégyellem magam,azonnal àlljak fel. Meg is ijedtem,mert nem is figyeltem oda,és nem szàmìtottam rà,hogy megfog,meg ràmordìt. Mondtam,hogy elnézést,de engem hagyjon békén,fàj a hasam,kòrhàzba megyek,örülök,hogy ülök,làthatta,hogy buszon is végig àlltam,nem én vagyok az egyetlen most,aki ül és legyen szìves,ne rendezkedjen. Erre ö még hangosabban,szinte ordìtott,hogy fàj a hasa! Halljàk,fàj a hasa! Ezért nem àll fel! Ha fàj a hasa,otthon kell feküdni,nem villamosozni. Szégyen! Azonnal àlljak fel. Erre a néni is megszòlalt lazàn tàmaszkodva,nem volt hajlott hàtù,elesett,hogy persze,neki fàj a hasa,én meg àllhatok 74 évesen. De tömött villamoson nemcsak én ültem,férfiak is ültek és senki nem mozdult meg. Nem szòltak a férfinak se,ìgy tovàbb kiabàlt velem,hogy szégyelljem magam,egy senki vagyok. Nyomatékosan felé fordultam,és hangosan,hatàrozottan mondtam,ezt legyen szìves,azonnal fejezze be. Erre még hangosabban,hogy dehogy fejezi be,ki vagyok én,szégyelljem magam. Körbenéztem,az ülö sràcok meg pàrok,a többi fiatal,meg a férfiak majdnem röhögtek,élvezték a müsort. Igy ablaknak fordultam és többet semmit nem szòltam. Még ordibàlt,aztàn leszàlltam. Egy padon meg kibögtem magam. És pont én vagyok az,aki mindig àtadom a helyem,mindig,kérés nélkül,mert megtanìtott az anyàm,nem a pajtàban nevelkedtem,szinte nem is ülök,csak most ültem le.
2013. febr. 14. 14:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló már velem is volt. Csak nem BKV-n, hanem Volán távolsági buszon. Valaki írta, hogy nem adja át a helyét. Hát, én meg tudom érteni. Jó, 65-70 év körül embereknek, vagy terhes nőnek átadom. De például múltkor is felszállok a buszra a végállomáson Bpn, indulok haza. Hátul szinte csak egyetemisták ültek, az egyik lány mellé leültem. Aztán 5 perc múlva megérkeztek 45-55 év körüli banyák és egy 50 körül férfi is. A nők jól hallhatóan elkezdtek méltatlankodni, hogy milyen dolog, hogy ők állnak, mi meg ülünk, hát ez van, aki előbb érkezik, annak van ülőhelye. Engem nem zavart, simán elüldölgéltem hazáig. Egy 50 év körüli ember sztem tud állni, nehogy már elvárja, hogy átadjam neki a helyem. Érdekes, mostanában mintha a 40 feletti réteg nem bírná az egyetemistákat. Volt olyan is, hogy egy nem túl intelligens nő(elég rosszul használta a magyar nyelvet) elkezdte hangosan szidni az az egyetemistákat, hogy milyen buták:). Te lány vagy, tudom, de ha velem elkezdene üvöltözni egy ilyen barom a buszon, én lehet, hogy pofán vágnám, nem hiszem, hogy annyiban hagynám.
2013. febr. 14. 17:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Rohadt egy világ ez... mindenki annyira de annyira meg van elégedve magával, hogy az valami eszméletlen...

A többiek legalább ugyanannyira hibásak! Ha ott lettem volna, és magamtól nem jut eszembe átadni a helyem a néninek, "fiátálámber" létemre, akkor a téged támadó tahó miatt biztos, hogy megtettem volna, ne bántson tovább!

Azt nem mondom, hogy meg is vertem volna neked, mert eddig mindig nagyon rá***fáztam ha bunyóztam, de ennyit megtettem volna érted 2 okból: 1) mert nő vagy, 2) mert fájt a hasad. Egy egészséges srácért nem! :)

Szégyen, hogy azok közül egyik sem így látta a helyzetet, de évek alatt én is megszoktam már, hogy Pesten ez a norma, és az ilyenek, mint te, a kivétel.

2013. febr. 14. 18:34
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Velem a metrón volt ugyanez.Csak velem nem férfi kezdett el ordibálni,hanem egy gusztustalan öregasszony.Én nem adtam át a helyem,mert volt még egy csomó üres hely,csak felhangosítottam a fülemben a zenét,becsuktam a szemem és megvártam,amég eltűnik a károgás a háttérzajból.Amúgy én is csak nagyon ritkán adom át a helyem és csak azoknak,akik nagyon vének.
2013. febr. 14. 18:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Ebből az ülőhely-átadásból szociológiai és pszichológiai tanulmányt lehetne írni!

Eszement, micsoda viták kerekednek belőle! Már-már ölre mennek ezért az emberek. Sok országban ez nem probléma: akinek jutott ülőhely az ül, és kész. Ha meg le szeretne ülni valaki, az megkéri a másikat.

Komolyan, az a legfontosabb problémájuk egyeseknek, hogy éppen nem jut nekik ülőhely? A jegyét/bérletét ugyanúgy megveszi az is, aki ül.

Meg lehet szépen kérni is, abban sincs semmi.

Egyébként én is átadom a helyem, annak, aki úgy vélem, rászorul, amikor nem vagyok fáradt ill. jól vagyok.

2013. febr. 14. 19:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nővérem mesélte vele volt olyan, hogy ült a majdnem üres buszban, épp csak pár ember volt ott rajta kívül. Felszáll a néni, odamegy a fiatal sráchoz és közli, hogy álljon fel, mert ez a kedvenc helye és amúgy örül, hogy legalább addig is melegítette. Mai napig nem akarom elhinni, hogy ilyen volt, de nővéremnek nincs oka ilyen történeteket kitalálni, mert mi amúgy Pécs mellett lakunk, de ő élt fenn évekig Pesten is, tehát élményekből alapból sincs hiány.
2013. febr. 14. 20:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Az igen! Nem pofátlan a nénike! Én még azt utálom, amikor nincs hely, sokan állnak, és valaki leszáll, erre az eddig is ülő nénike fogja magát és mielőtt bárki leülhetne, helyet foglal. Az ilyenektől robbanni tudnék. És nem, addig se háttal ült, mert azt megérteném, ha úgy rosszul van...
2013. febr. 14. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!