Mi a véleményetek a következő náci politikusokról, tábornokokról? (Lista lent)
Tehát: Göring, Hess, Ribbentrop, Goebbels, Rommel.
Ha lehet, mindegyikről külön-külön írjatok, és nem linkeljetek be ilyen wikipédia cikket, meg ilyesmit, mert magánvélemények érdekelnek.
Göring: alkoholista, karrierista
Hess: ő egy érdekes személyiség volt. Európa békéjét akarta, annyi biztos. Ártatlanul hurcolták meg és ölték meg végül a börtönében. Churchill egy patkány volt, így nem lehet bánni egy olyan emberrel, aki tárgyalni ment egy másik országba. Ráadásul a történelmi tények még tisztázatlanok, az sem kizárt, hogy Hitlernek is ellenszegült ezzel. De ha nem is szegült, ilyen sorsot sokkal inkább érdemelt volna mondjuk a Pearl Harbourt megrendező Roosevelt.
Ribbentrop: karrierista, gőgös, de voltak jó meglátásai, de ő már inkább német imperialista volt mintsem konnacionalista (mint amilyen a kezdeti nemzetiszocializmus volt)
Goebbels: az ő életéről nem sokat tudok, a plakátokról nem szimpatikus, de egyébként családi fotókon barátságos embernek tűnik
Rommel: a 20. század legnagyobb hadvezére, sőt, Napóleon óta a legnagyobb hadvezér. Sosem hangzott el tőle antiszemita kifejezés, az ellenfeli félték, lovagias katona hírében állt. Hitler kergette öngyilkosságba - sajnos, mert ő volt Németország legjobb tábornoka.
Végülis nekem egyik személyiséggel sincs bajom a III. Birodalomból, egyedül Himmler az aki nagyon-nagyon nem szimpatikus. Ő sem az SS miatt, hanem a rosenbergizmus miatt.
Mellesleg megsúgom, a nemzetiszocializmus nem volt egy olyan rossz elgondolás, csak a rosenbergizmus sajnos tévútra vitte a végén már...
És Eichmann?
Mengele?
Csak néhányukról írok véleményt, azokról, akikkel többet foglalkoztam eddig:
Goebbels - Igen, a családi fotókon elég kedves embernek tűnik, de sajnos ez is csak a propaganda része volt... Ugyebár Hitlernek nem volt családja, így a Goebbels família "vállalta fel" a német mintacsalád szerepét. De hogy a témánál maradjak, szerintem nagyon okos ember volt, jól játszotta ki a képességeit, így tudott magasra törni. A magánéletben viszont elég kellemetlen alak volt, folyton nőzött (valószínű így kompenzálta, hogy sánta, és így állt kis "bosszút" a régen, fiatalkorában elszenvedett sérelmekért). Nem csodálom, hogy a felesége is olyan lett, amilyen. :)
Mengele - Talán őrült volt, de zseni is. Szerintem ő az a fajta túlzottan megszállott tudós volt, akit nem ért meg a társadalom. Mindenesetre biztos nem tartana ma itt az orvostudomány nélküle. Egyébként pedig nagyon ügyes rejtőzködő lehetett, végülis nem kapták el. :D No meg, volt gyomra, az biztos...
Eichmann - Egyetértek az előttem íróval: őrült volt. Fanatikus. Róla annyira nem olvastam sokat, de az eddigiek alapján az egész élete a zsidók körül forgott, igazi megszállottjuk lett (persze az érdeklődése negatív irányú volt...)
Rommel - Hát, róla tényleg nagyon keveset tudok egyelőre; viszont egy Goebbels "házi" videóban láttam, ahogy csúszdázott, normális, rendes embernek látszott, egész szimpatikus volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!