Miért ennyire veszélyes dolog még ma is nálunk a pszichiátria?
Nagyon durvának tartom, hogy így 2013-ban még léteznek olyan pszichiátriai "kezelések", amelyeken igen csodálkozok, és őszintén szólva azt furcsállom, hogy létezik olyan ember, aki be mer oda menni.
Sok tapasztalatot írhatnék, de szóval mikor lesz már ennek vége, és mikor lesz már Magyarországon is egy valóban szakmai talajon álló terület ez is?
(az most csak ehhez egy apró adalék h nemrég láttam egy riportot "Politikai pszichiátria" címmel, hogy nem is olyan rég ugye a politikailag nemkívánatos embereket megkezelgették kicsit, na de ennek kapcsán keményen meredek dolgokat hoztak elő napjainkból is! Nem kell ehhez politika sajnos!)
Mindez hogy? Fog ez változni valaha, és egy civilizált ország szintjére kerülni, vagy itt örökre ilyen "egybenyak-fogdmeg"-jellegű marad?
Na meg kérdezném, hol vannak a híres emberjogi szervezetek ilyenkor?
Hogyan lehetséges, hogy valami ennyire a jogi szabályozottságtól eltérően működjön?
akkor te nagyon ritka super helyre kerültél ...
olyat meg főleg nem is hallottam, hogy ne lett volna meg a fix tarifája X és Y orvosnak, sőt, rosszabb esetben a boríték letétele nélkül szóba se állt veled ilyen esetekben, amikor nem kényszergyógykezelésről van szó, hanem látják, hogy a hozzátartozók aggódnak a paciensért. de most tényleg, gondolhatod, nem egy helyen és nem egy pszichiátert láttam még, de olyannal eddig nem sikerült találkoznom, aki ne azt nézte volna, hogy melyik zsebe vastagabb aznap.
Kedves kérdező.
Nemtudom,h mire gondolsz, de a lobotomiát már nem használják sehol. A RES -t ,csak beleegyezés alapján használják, és nagyon ritka. Csak azoknál akiknél már nincs más megoldás. Altatásba végzik, a beteg semmit sem érez belőle. Hidd el,van akinél segít.
Voltál te már pszichiátrián egyáltalán? Ha rád támad egy beteg,sztem ott szarnád össze magad, és nem az lenne az első gondolatod,h jajj szegény beteg,hanem magadat védenéd. Nem? Az amerikai filmek mást tükröznek mint a valóság.
Utóbbi vagyok. most olvasom,h már voltál bent.
Lehet az orvosok kapnak pénzt,de melyik osztályon nem? A belgyógyászaton meg ezeken sokkal több pénzhez jutnak. Arról nem is beszélve,h az ápolók nem kapnak semmi,nagyon ritka,amikor valaki bedob egy csomag kávét,h legalább megköszönje a dolgokat.
ó az nem probléma, hát az ápolók meg szétlopják a betegek cuccait, az némi kárpótlás azért (de olyan szinten, hogy még szerencsétlenek tusfürdőjét is lenyúlják, aztán merjen csak panaszkodni, jön a nyálcsorgatósra gyógyszerezés ...)
igen, voltam bent, és igen sok helyen, de nem kezeltként, hanem szakemberként :) azért kis különbség, csak én eléggé az antipszichiátriai irányzatot képviselem a szakmán belül (avagy kívül?) nem filmekből indulok ki, én ugyanúgy külföldi helyeket is láttam belülről, hidd csak el, van tapasztalatom. de ami nálunk megy, az nagyjából mindegyiket felülmúlja (de nem csak antihumanitásban, hanem szakmaiatlanságban is)
mihez képest utólag? vagy nem nekem szólt a kérdés?
úgy érted, miután láttam, hogy nyálcsorgató barmoot csinálnak egy teljesen elfogadható állapotban levő emberből? hát sajnos semmit, mert az is olyan eset volt, hogy felülről jövő utasítás volt, lehetetlen lett volna szembeszállni a drága oszt. vez. főorvossal és maffiájával.
nálunk az egyedüli lehetséges út ha messze elkerülöd őket, ha egyszer bele esel a csapdájukba, utána már nincs visszaút. sok esetet ismerek, amikor rásütöttek olyan diagnosist, ami kezelhető éppenséggel közveszélyesnek, aztán heti rendszerességgel szállíttatták be a rendőrökkel az illetőt egy kis kezelésre (azaz injekció, aztán nyálcsorgatás napokig), éppen ahogy "kedvük" volt hozzá.
Sajnos olyan esetről is tudok, amikor begyógyszereztek vkit, aztán napi szinten vallatták, mert volt valami rendőrségi ügye. Mondhatom, szép .... Nem tiszta középkor? Ha nem vall, iszonyatosan kicsesznek vele, aztán drága főo úr meg adta le a megszerzett infókat a rendőrségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!