Miért ennyire veszélyes dolog még ma is nálunk a pszichiátria?
Nagyon durvának tartom, hogy így 2013-ban még léteznek olyan pszichiátriai "kezelések", amelyeken igen csodálkozok, és őszintén szólva azt furcsállom, hogy létezik olyan ember, aki be mer oda menni.
Sok tapasztalatot írhatnék, de szóval mikor lesz már ennek vége, és mikor lesz már Magyarországon is egy valóban szakmai talajon álló terület ez is?
(az most csak ehhez egy apró adalék h nemrég láttam egy riportot "Politikai pszichiátria" címmel, hogy nem is olyan rég ugye a politikailag nemkívánatos embereket megkezelgették kicsit, na de ennek kapcsán keményen meredek dolgokat hoztak elő napjainkból is! Nem kell ehhez politika sajnos!)
Mindez hogy? Fog ez változni valaha, és egy civilizált ország szintjére kerülni, vagy itt örökre ilyen "egybenyak-fogdmeg"-jellegű marad?
Na meg kérdezném, hol vannak a híres emberjogi szervezetek ilyenkor?
Hogyan lehetséges, hogy valami ennyire a jogi szabályozottságtól eltérően működjön?
csak hiszed! ugyan be van tiltva, de ne legyél olyan naiv h elhiszed, nincs nálunk elektroshock ... ugyan ugyan ...
Hogy mire is gondolok? a rengeteg visszaélésre, a begyógyszerezésekre, az erőszakra, érdekek miatti kényszergyógykezelésekre, kb ezekre. na meg az általános katasztrófális eü és általános emberi körülményekre ezeken a helyeken. Igazából én pont azon csodálkozom, ha bárki onnan kikerül egy fokkal is gyógyultabban, mielőtt bekerült.
feltételezés? hmmm, attól messze van azért. az a helyzet h szakmabeli vagyok, csak hála az égnek nem itthon végeztem, viszont borzalmasan kiakadtam az itthoni állapotokon. aztán saját -igen közeli- tapasztalatnak elég bőven, amiről tudok, de teljesen igazad van a paranoiával kapcsolatban, ugyanis szeretik arra fogni, ha valaki ilyet merne feltételezni is egyáltalán. így volt nagyanyám is szerencsétlen, amikor már másodszor panaszkodott, hogy ellopják folyamatosan a nővérek az összes ruháját, akkor szépen nyálcsorgatósra begyógyszerezték, mondván súlyosan paranoid, csak hát az a helyzet, hogy erről a tényről én magam is meggyőződtem. szóval hosszú lista lenne most itt mesélni, egyszerűen nem is értem, mi megy itt, de komolyan. az átlagember naivitása pedig sajnos pont az ő kezükre is játszik, hát íme itt a ti hozzászólásotok ...
Durva na! De nagyon! Én kint még csak hasonlót se láttam, de úgy értem, még csak egy lapon említhetőt se.
Hát és a te naivitásod azért sztem az átlagon is bőven túltesz, ha ilyet mondasz, hogy orvosi eskü, és hogy azt állítólag van olyan orvos, aki komolyan is veszi ebben az országban ... ez azért már hajmeresztő módon meglep, hogy valaki ennyire nem a realitásban él :(
téged is behülyítettek a szcientológusok...
Az én nővérem volt pszichiátrián a balesete után, és hatalmasat változott pozitív irányba! Teljesen helyrejött az önértékelése és újra normális életet él.
Bizonyíts, vagy hallgass!
jaj dehogy vagyok scientológus :) na azok tényleg pszichiátriára valók, de arra a nyálcsorgatósra begyógyszerezős osztályra !
viszont ha nem is ez a cél 100%-ban, azért messze se áll az általánostól sajnos.
bizonyítsak?
hmmm, hogyan óhajtod? melyik rémtörténetemet meséljem?
Édesanyám súlyos depresszióval, öngyilkossági kísérlet után került a pszichiátriára. Hetekig volt benn, de meggyógyult. Amikor a kómából magához tért, rácsos ágyba tették, (ordított, hogy mért nem hagyják meghalni,) iszonyú volt... de muszáj volt. A nővérek szidták, mint a bokrot, hogy hogy tehetett ilyet, én meg pénzt akartam adni nekik, hogy legyenek vele kedvesebbek, de nem fogadták el.
Az orvosával aztán nagyon jó kapcsolatba került, a gyógyulása után is visszajárt hozzá, de neki sem adtunk pénzt, csak csokit, virágot, és annak is nagyon örült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!