Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rajtam keresztül akar külföldr...

Rajtam keresztül akar külföldre menni, hogy rázzam le, hogy ne legyen sértődés?

Figyelt kérdés

Kollégám ismerőse megtudta, hogy a "célországában" élnek rokonaim, megkeresett, hogy segítsek neki elintézni mindent, mutassam be a rokonaimnak akikhez ki tudna menni és ők megtanítják a nyelvre meg szereznek neki munkát. A baj, hogy 8 általánosa van, semmi nyelvtudás, javasoltam, hogy legalább az angolt tanulja meg, mert a rokonaim nem tudnak magyarul. Ráadásul nehéz vízumot szerezni még végzettséggel is, talán emiatt ki se fogják engedni. Emiatt is szeretne kint "ismerőst" aki felelősséget vállalna érte, hogy ő nem lesz "haszontalan" polgár. Csak ilyenre nem fogom rávenni a rokonaim, mivel nem is ismerem és egyébként is még azt hiszik, hogy a barátom és hogy milyen ismerőseim vannak akiket rájuk küldök, nekik se megy olyan jól, hogy csak úgy ellássanak egy ismeretlent.

Sajnálom szegényt mert tényleg ebben az országban se tud magával semmit kezdeni, de akkor inkább Ausztriába menne, nem egy másik földrészre..

2013. febr. 10. 15:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Emerikába menne? :D Amúgy sokmindent nem tudsz tenni konkrétan meg kell mondani h nem tudják fogadni és kitalálni egy indokot h miért.
2013. febr. 10. 15:23
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem értelek. Miért kell finomkodni ilyen esetben?

Egyszerűen meg kell mondani neki hogy

-"Bocsi, de tőlem ne várj ilyen segítséget. Nem fogok szólni a rokonaimnak. Ha ki akarsz menni Amerikába/ Ausztráliába vagy bárhová akkor sok sikert hozzá. Tegyél meg mindent hogy magadtól eljuss oda ahová szeretnél. Még a legjobb barátomat sem ajánlom be, így téged sem foglak. A téma részemről végleg lezárva." Ennyi.

Ha megsértődik akkor mi van??? Összedől a világ? Mennyivel jobb hogy nem vagy őszinte vele, és ő azt hiszi minden rendben van?? Sokkal egyenesebb az őszinteség. Nem kell hümmögni vagy valami kegyes hazugságokat kitalálni.

2013. febr. 10. 15:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

mond meg neki hogy mivel nem ismered ezért nem fogod idegenként a rokonaidhoz küldeni. sértődés így is ugyis lesz, de a kollégád nem fog megsértődni.

vagy mond egyszerűen azt hogy a rokonok nem adtak beleegyezést

2013. febr. 10. 15:25
 4/13 anonim ***** válasza:
Nyugodtan mondd meg neki, hogy nem tudsz segíteni, hiszen tényleg nem tudsz. Akkor sem vennék egy ilyet a hátamra, ha én magam lennék, akinek konkrétan segíteni kell rajta, nem hogy a rokonaimra sózzam. Nem bunkóság nemet mondani, hidd el. Először is a legtöbben azt hiszik, hogy külföldön kolbászból van a kerítés. Már pedig 8 általánossal ott is csak kukás lehet, de ugye az sem sokáig, mert jó eséllyel kitoloncolják (jogosan). Mondd meg neki kerek perec, hogy nem tudsz segíteni és pont. Régen beszéltél azokkal a rokonokkal, még Téged sem tudnának vállalni, nem hogy egy vadidegent. Ha emiatt besértődik, akkor talán jobb is, hogy nem ismerted meg közelebbről. Amúgy meg elég nagy szégyen, hogy egy felnőtt embernek mások pátyolgatására van szüksége, hogy elindítsa valahol az életét.
2013. febr. 10. 15:25
 5/13 anonim ***** válasza:

a fentieknek igaza van

teljes más, ha mondjuk a saját tesódról lenne szó, de így....?

a másik az, hogy - sajnos tapasztalat - az ilyen estekben szokott lenni, hogy az ember segít, aztán a végén kullancsként rátapad a másik, és egyre nehezebb tőle megszabadulni. arról nem is beszélve, hogyha lopni fog valahol, ha bajba keveredik, mindjárt rád fog mutogatni mindenki. nem állítom, hogy ez lesz, de nem tudni, hogy kiben mi lakozik

2013. febr. 10. 15:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Fuu, ez kellemetlen. Engem is mindenki megtalalt kulfoldon..mindenki legjobb baratja lettem :)

Mit szolnal ahhoz, ha azt mondanad, hogy amikor te is megprobaltal kimenni, akkor neked se tudtak osszehozni ilyen jellegu "munkat" vagy segitseget, meg neked nem volt penzed (mondj nyugodtan sokat) hogy kifizesd a repjegyet, rezsikoltseget, stb, mert ok kis jovedelemmel rendelkeznek, es nem tudnal mast eltartani.

Vagy esetleg, hogy egyszer mar egy nagyon kozeli ismerosodnek segitettel, es az illeto megbantott, ugy erezted kihasznalt, kellemetlen helyzetbe hozott a csaladod elott. Fontos szamodra ezzel az ismerosoddel a kapcsolatod es nem szeretned felaldozni arra az esetre, ha valami rosszra fordulna.

Tetszik?

2013. febr. 10. 15:38
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az nem érdekel hogy ő megsértődik, de a kollégám rajtam lóg, hogy mit beszéltem a barátjával, intézzek már valamit. Ő pedig elég sértődős és amilyen fúrás van nem kéne összeveszni vele mert jóban van a felettesekkel és ezer éve itt van, nem akarok ilyen hülyeség miatt gondokat a munkahelyemen...

Az a baj, hogy csak azt látja, hogy kint kolbászból van a kerítés, hiába mondok neki bármit... remélem nem lesz rá pénze vagy nem engedik ki... ha ki is megy a rokonaim a világvégén laknak, de az ország térképével sincs tisztában. Ráadásul valóban nem nagyon tartom velük a kapcsolatot. Ezt is mondtam neki, de ő "ellakna a városban és eljárna hozzájuk nyelvet tanulni, cserébe besegít". Hogy ezt csak magyar tudással hogy gondolja, azt nem tudom.

6. hozzászóló: hasonlót próbáltam nekik mondani, hogy másnak sem jött össze -ami igaz is-, de ez sem érdekelte, ő elmenne trágyát lapátolni vagy akármi, csak legyen kint.

Már unom minden reggel ezzel a hülyeséggel kezdeni, hiába mondok nekik nemet kitalálnak valami mást, amiben "biztos tudok segíteni."

2013. febr. 10. 17:27
 8/13 anonim ***** válasza:
Jaj de nem szeretem ezeket a tapadós munkatársakat :( mondd meg kerek perec, rákérdeztél, de nem fogadnak idegent, akkor sem, ha besegít. Nem tudnak, nem is érnek rá, azonkívül ott van a 3 pici gyerek, még Téged sem fogadnának. Csak felfogja már a munkatársad, hogy nem tudsz segíteni, ennyire debil nem lehet :S
2013. febr. 10. 17:32
 9/13 anonim ***** válasza:
lehet a kollégád is azért jár rád meg az ismeröse őt is piszkálja, és reméli hogy ha te lebeszéled vele a dolgokat akkor őt már békén hyagja
2013. febr. 10. 18:43
 10/13 anonim ***** válasza:
A kulfoldis vagyok. Sikerult valamin valtoztatni?
2013. febr. 13. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!