Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Minden városban élő átlagos...

Minden városban élő átlagos embernek ez a sorsa mint nekünk?

Figyelt kérdés
Elköltöztem a szüleimtől a munkahelyem nem fizet túl jól, egy kisebb házat tartunk fent a barátommal közösen és kajára sem túl sok jut, hát még alapellátásokra (mosás, takarítószerek,bérlet).. A rezsi kurv@sok!! barátom hónapok óta egy szaros raktáros munkahelyet sem talál. A munkahelyeken folyamatos leépítések vannak. Matolcsy Őnagysága csodálkozik ha 500.000-en kivándorolnak dolgozni. Ráadásul ki akartuk hívni a szippantót akik közölték, hogy mostantól 1300 ft/köbméter a szippantás mivel nekünk betonozott aknánk van ezért havi 10.000 ft lesz a plussz költség (köszönjük Kósa Lajos és bandája, ennyit a rezsicsökkentésről) Az élelmiszerárak egyre csak emelkednek..fizetés csökken mert hatalmas munkanélküliség van itt és már minimálbérért képesek az emberek 12 órában dolgozni..más városban is ez a helyzet??????Komolyan itt tart ez az "ország"?? DEBRECEN ÉN ÍGY "SZERETLEK"..
2013. febr. 9. 14:12
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy mikor összeköltöztünk párommal akkor még volt elvileg egy fizető munkahelyem csak éppenséggel 3 havi béremet csalta el az a görény "főnök"... pedig be voltam jelentve de mint kiderült a járulékaimat sem fizette... és az ilyennel nem lehet mit kezdeni a szeme se rebben, hogy tönkretette az életünket. Ja és nem mellesleg a saját nagybáttyámról van szó..
2013. febr. 9. 14:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Hát igen sajnos mindenhol ez van... a barátod esetleg közmunkán próbálkozott? nem a legjobb meló de jobb a semminél...
2013. febr. 9. 14:16
 3/13 A kérdező kommentje:

Kósa úr mondta, hogy Debrecenbe nincsen közmunka.. azok a DEHUSZ-osok akik itt dolgoznak azok a szociális segélyt kapnak és csak úgy kapják meg, ha adott ideig (2 hét, 1 hónap passz) ott dolgoznak... Mi semmilyen támogatásra nem vagyunk jogosultak. TB támogatás 1 év munkanélküliség után jár. Fehér bőrű ezért segélyt sem kap :D

Így igazából egy normális fiatal munkanélküli aki valóban dolgozni szeretne el van veszve...

2013. febr. 9. 14:22
 4/13 anonim ***** válasza:
Itt a szomszédos böszörményben is ugyan ez a helyzet, sovány vígasz. Tapasztalat, hogy több generáció él egy fedél alatt, mert másképp nem lehetne..
2013. febr. 9. 14:23
 5/13 anonim ***** válasza:
egy hónap alatt 8köbméter vizet pancsoltok ki ketten az egy kicsit sok, vegyetek egy szennyvízszivattyút falun menő dolog volt annak idején ,vagy ki kell menni külföldre
2013. febr. 9. 14:25
 6/13 A kérdező kommentje:
:( elég baj az, hogy idáig fajult országunk helyzete..
2013. febr. 9. 14:26
 7/13 anonim ***** válasza:

Ez nem Debrecen hibája.

A körülmények olyanok, amilyenek, de mindig van döntési lehetőség. Keressetek kisebb rezsijű lakást.

2013. febr. 9. 14:28
 8/13 A kérdező kommentje:
5 köbméteres aknánk van eddig kb.3 hetente szippantottunk lehet a 10e ft túlzás volt kicsit de akkor is ez is nagyon sokat jelent nekünk... azért írtam a 10ft-ot nem tudom hogy pancsolunk el annyit pedig spórolósak vagyunk. De szerintem lesz ásva egy új gödör amint kitavaszodik és az nem lesz betonozott mert a föld is nyeli el a szennyvizet.
2013. febr. 9. 14:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Külföldön sem jobb a helyzet. Minden drága, és a munkahelyek is bizonytalanok. Elég magas a munkanélküliség külföldön is.

PL: Spanyolországban minden 4-dik ember munkanélküli. A fiataloknak ugyanaz a gondjuk mint a magyar fiataloknak. Diploma után nem kapnak munkát..

2013. febr. 9. 14:32
 10/13 A kérdező kommentje:
Debrecen külterületén lakunk. 30 alap nm-es házban két szintes a ház. a rezsi havi 40.000-50.000 ennél olcsóbbat tudsz? Csak a kettőnk buszbérlete 13.000 ft Ha kandalló megy akkor 35.000 kb. És ebbe még telefonszámlát és tisztítószereket, ásványvízköltséget és egyéb apróságnak nem nevezhető élelmiszerköltséget bele sem számoltam.
2013. febr. 9. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!