Milyen módon lehet igazán "tanulni", új ismereteket szerezni, amivel többféleképp, többféle módon is változtathatok az életemen?
Figyelt kérdés
Az iskola egyszerűen nem az a hely! Hiába tanulok meg dolgokat, max 1 papírt szerezhetek, ugyan ott téblábolok évek múltán is, akárhány évet járnék iskolába! Az életnek végtelenféle módozata van, de ha csak 1 helyre jársz be (iskola, munkahely) akkor csak 1 helyben fogsz toporogni egész életedben! Csak nekem tűnik ez fel? Egy mélyre-szántó könyvvel, vagy utazással több tapasztalatot szerzek, mint akár 2 évnyi iskolába járással. Szeretek tanulni és jól is megy, most fogok végezni de semmivel nem juttat előrébb 1 papírt leszámítva amit az elvégzéssel kapok.. NEM ÉRI MEG, ebből a szempontból még stoppos hajléktalanként is több lélekbeli tapasztalatot szerezhetek, mire jó ez a rendszer?2013. febr. 7. 19:05
2/9 anonim válasza:
Ha meg könyvet keresel, akkor... hát mi az érdeklődési köröd?
3/9 A kérdező kommentje:
Nem könyvet keresek, abból mindig van. :)
2013. febr. 7. 20:37
4/9 anonim válasza:
Akkor végülis mit akarsz? nem igazán derül ki.
5/9 A kérdező kommentje:
Hogy mit akarok? Kalandot, kihívást, felfedezést... érdekes, izgalmas,de mégsem puhány embereket, akikkel alkothatok valami újat.. gyönyörű nőket, szexet, vagyont, hogy aztán én is adhassak másoknak, befektethessek stb.. időt.. elmebéli megkötések nélküli szabadságot, hogy szabadon alkothassak. Ironikus, hogy miközben leírom ezeket jövök rá, hogy mindez egy köpésre van tőlem...
2013. febr. 7. 20:47
6/9 anonim válasza:
Talán még azt is mondanám hogy benne vagyok, ha reálisnak hangzana.
Még nyáron akartam belekezdeni valamibe,valami hasonlóba de rájöttem hogy talán 100 évvel ezelőtt még működött is volna, ma már nem fog. meg sajnos 1 dolog ideköt.
Köpésre van tőled? És hogyan...?
7/9 A kérdező kommentje:
Mi köt oda és miért 100 évvel ezelöttnek kellene lennie? az idő nem lineáris.. :)
2013. febr. 7. 20:54
8/9 anonim válasza:
Még 40 éve is megtudta csinálni egyik ismerősöm, hogy 1 táskányi felszereléssel elindult, Pest felé a nagy semmibe (15 évesen) és csinált magának egy új életet. Ma már ez nem egészen így megy... Minden sokkal kötöttebb, az emberek is változtak.
Mi köt ide? Egy feladat amit elvállaltam.
9/9 A kérdező kommentje:
Nem a feladat köt oda, hanem te saját magadat félelemből vagy becsületből.
Az emberek meg csak zárkózottabbak és butábbak lettek. Kb a feudalizmus színvonalán vagyunk modern eszközökkel.
2013. febr. 7. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!