Nemzetközileg ismert magyarok, akik fontosak a történelemben?
Írországban készülök egy történelem projectet írni, szeretnék egy kis magyar vonatkozást belevinni. Gondoltam Szentgyörgyi Albertre, de félek, hogy a vizsgáztató rossz érzéssel kezd neki az olvasásnak, mintegy "megrémülve" ettől az idegen névtől. Nem szeretném, ha plusz munka lenne a források ellenőrzése, minél ismertebb személy/esemény kell.
Puskásra is gondoltam, mivel megverték az angolokat, az írek imádnák... Gondoltam Rubikra, a találmányai világhírűek. A nevük is ismert, nem csak a találmányuk, ezért ideálisak. További ötletek?
Semmelweis
Neumann János
még gondolkodom :)
A saját agyam helyett találtam egy jobb megoldást :)
és ebből tudsz választani pontosan, az elképzelésednek megfelelően + wikin vannak források is
Rubik és Puskás kitűnő választás. Nem is kell tovább gondolkodni.
De ha Puskás, akkor rögtön lehetne az egész Aranycsapat.
puskás, mint aki fontos a történelemben?!
az eszem megáll ekkora marhaságtól.
ezzel az erővel akár győzikét is be lehetne venni a csapatba....
további tippek:
anettka, kiszel tünci és donatellácska, zámbó jimmi...
kedves kérdező, nem tudom, hogy milyen képzésen veszel részt, de ha attól félsz, hogy a vizsgáztatód még nem hallott szent- györgyi albertről, akkor sürgősen keress más konzulenst - vagy te nem vagy tisztában azzal, hogy mit is jelent az, hogy egy személy fontos a történelemben... a hírnevet nem kellene összekeverni a jelentőséggel.
Puskás Öcsit én sem javasolnám.
Teller Ede,
Sellye János,
Wigner Jenő,
Puskás Tivadar
Az pedig ne zavarjon,hogy magyar a nevük.Mi sem akadunk ki azon,ha egy külföldi hírességnek nem magyar a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!