Én féltem nagyon a barátnőmet. Legszívesebben minden percben mellette lennék. Mit tegyek?
A nap nagy részében egyedül van itthon, néha kicsit érdekes arcok mászkálnak a közelben és félek, hogy egyszer bejönnek vagy éppen útközben elkapják. Néha amikor dolga van sötétben jön haza és nem tudok érte menni mert dolgozom, most amúgy is szar a kocsim és ma én is gyalog jöttem át a fél városon, a házunktól pát méterre találkoztam egy nagy cigány csapattal, be is szóltak meg verekedni is akartak, végig az járt az eszemben, hogy remélem nem tőlünk jöttek. Ennek a túlzott féltésnek az is az oka, hogy egyszer majdnem megerőszakolták, azóta minden lépését próbálom figyelni. Mit tegyek?
27/F
"A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS SZABÁLYAI
3. § (1) A rendőrség által kiadott engedély szükséges:
...
d) a gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viseléséhez..."
...
3/A. § (1) E törvény eltérő rendelkezése hiányában a 3. §-ban meghatározott engedély abban az esetben adható meg, ha az engedélyt kérelmező természetes személy a rendészetért felelős miniszter rendeletében meghatározott, a fegyvertartáshoz szükséges elméleti és jártassági követelményeket teljesítette, valamint...
a) tizennyolcadik életévét betöltötte és
b) cselekvőképes.
...
3/B. § (3) Gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viselése annak a természetes személynek engedélyezhető, aki megfelel a 3/A. § (1) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott feltételnek, és akivel szemben nem áll fenn a 3/A. § (2) bekezdés a), b) vagy c) pontjában meghatározott körülmény."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!