Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Én féltem nagyon a barátnőmet....

Én féltem nagyon a barátnőmet. Legszívesebben minden percben mellette lennék. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A nap nagy részében egyedül van itthon, néha kicsit érdekes arcok mászkálnak a közelben és félek, hogy egyszer bejönnek vagy éppen útközben elkapják. Néha amikor dolga van sötétben jön haza és nem tudok érte menni mert dolgozom, most amúgy is szar a kocsim és ma én is gyalog jöttem át a fél városon, a házunktól pát méterre találkoztam egy nagy cigány csapattal, be is szóltak meg verekedni is akartak, végig az járt az eszemben, hogy remélem nem tőlünk jöttek. Ennek a túlzott féltésnek az is az oka, hogy egyszer majdnem megerőszakolták, azóta minden lépését próbálom figyelni. Mit tegyek?

27/F

2013. febr. 6. 21:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Első körben megerősített zár, második körben pedig agyban készüljetek fel ilyenekre. Pl. ha csengetnek ne nyisson ajtót, hanem valami kukucskán nézzen ki. Akkor mivel a lakásban nem tud elfutni ha betörnek, egy két hasznos mozdulatnak nézzetek utána, pl. Krav magában olyan módon tanítanak az önvédelemre, hogy fel tudd használni a körülötted lévő tárgyakat védekezésre. Nem azt mondom, hogy támadjon vissza vagy valami, de védekezzen ha már oda kerül a dolog. Bár erről is eltérő vélemények vannak, vannak olyan szakkönyvek amik azt javasolják, hogy ne ellenkezzünk akkor lehet hogy nem ölnek meg. Na ha engem megtámadnának én küzdenék! Emellett tartson gázpisztolyt, ami paprika kivonatot lő ki. Kinézetre mint egy rendes pisztoly, csak a golyó ilyen csípős anyagot tartalmaz. A hangja is hasonlít a lövéshez ha elsüti. Ezeket most már lehet tartani, nem csak dobozban, szóval haszna is van. Kb 40 000 forintért (pontos árat nem tudok) be lehet szerezni.
2013. febr. 6. 21:15
 2/2 anonim ***** válasza:

"A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS SZABÁLYAI

3. § (1) A rendőrség által kiadott engedély szükséges:

...

d) a gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viseléséhez..."

...

3/A. § (1) E törvény eltérő rendelkezése hiányában a 3. §-ban meghatározott engedély abban az esetben adható meg, ha az engedélyt kérelmező természetes személy a rendészetért felelős miniszter rendeletében meghatározott, a fegyvertartáshoz szükséges elméleti és jártassági követelményeket teljesítette, valamint...

a) tizennyolcadik életévét betöltötte és

b) cselekvőképes.

...

3/B. § (3) Gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viselése annak a természetes személynek engedélyezhető, aki megfelel a 3/A. § (1) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott feltételnek, és akivel szemben nem áll fenn a 3/A. § (2) bekezdés a), b) vagy c) pontjában meghatározott körülmény."

2013. febr. 6. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!