Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » MIért tűnhet valaki nagyképűnek?

MIért tűnhet valaki nagyképűnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne, hogy mik azok a tulajdonságok, amitől valaki beképzeltnek tűnik?

Azért tűnik, mert nem érzi és nem viselkedik úgy. Nem dicsekszik, inkabb maganak tartja meg a privat eletet, ha megkerdezik, ad tanacsot..stb.

Gondolom vannak itt felnottek is. Veluk jo lenne parbeszedben ezt kivesezni, tudnatok segiteni?

2013. febr. 6. 13:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Konkrétan a kérdésedre válaszolni nagyon nehéz ám. Lássuk csak, akkor tartok valakit nagyképűnek, ha mindig a saját adottságait fényezi, nem kér a többiek véleményéből, leszól másokat, flegmán, lekezelően viselkedik. Minek a kapcsán merült fel a kérdés? Konkrét szituációban árnyaltabb képet festene a téma. (30/N)
2013. febr. 6. 13:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Nagyképű az, aki lenéz másokat. A nagyképűek rendszerint azzal mentik magukat, hogy "de én jobb vagyok nála" (szebb, okosabb, ügyesebb, drágább a kocsim, gazdagabb az apukám, divatosabb a cipőm, szebben énekelek, stb.) Ez NEM jogosít fel senkit arra, hogy lekezeljen másokat. Az a "csúcs", amikor valaki olyasvalamiért néz le másvalakit, amiről az az illető nem is tehet (pl. betegség miatt túlsúlyos, vagy nem hord elég drága ruhákat).

A nagyképűség kulcsa tehát a mások lenézése.

26/N

Ha konkretizálod a kérdésedet, talán tudunk többet segíteni.

2013. febr. 6. 14:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem akartam konkret eseteket irni. NIncs is ra konkret pelda.

Azt irtam az elejen, hogy az illeto nem viselkedik ugy, pl. nem hangoztatja, hogy jobb, szebb. Lehet, hogy jobb, szebb es ezt masok az o reszere el is mondtak.

De az illeto nem hangoztatja, mert privat ember, a sajat dolgairol nem sokat beszel. Nem dicsekszik, hogy az ertekeit, legyen anyagi, fizikai (ahogy valamelyikotok irta, pl. ruhazat, kinezet, eletvitel) vagy eszmei (pl. munkatapasztalat jobb helyeken es poziciokban) hogyan szerezte vagy masoknak is ezt kellene ertekelni.

Ez igy jobb?

2013. febr. 6. 17:21
 4/6 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem hangoztatod, hogy jobb vagy, egyszerűen csak jobb vagy valamiben, az nem nagyképűség. Az, hogy pl. én a főiskolai végzettségemmel iskolázottabb vagyok a szomszédnál, akinek kb. 30 éves létére a 8 általánosa sincs meg, tény.

Nagyképű akkor lennék, ha lenézném őt emiatt. De nem nézem le, alapvetően elég normális pasas, bár én számos dolgot (szinte mindent) másként csinálnék a helyében.

2013. febr. 7. 10:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Vannak emberek, akiket nem ismersz, de megmondod hogy az. Pl. egyik musorvezeto sem hangoztatja, hogy neki milye van vagy miben jobb.

Ranezel, es latod. Es ellenszenves. Hogy nekem ki az az mellekes (de akkor legyen: balazs es lilu). Masnak mas. Lenyegtelen.

Jo lett volna leirni szavakkal, hogy megis mik ezek.

2013. febr. 14. 12:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Már értem, hogy mire gondolsz. Rajtuk én inkább a túlzott magabiztosságot érzem, mintha sebezhetetlennek éreznék magukat. Tehát, mintha nem átlagemberek lennének. De ez nem feltétlenül nagyképűség, lehet, hogy erre szükségük van, hogy megtartsák a távolságot. Egyébként én Liluval konkrétan találkoztam pár éve és egy annyira aranyos nő képernyőn kívül, kedves, közvetlen, totál ellentéte annak, ami képernyőn átjön. Szóval az csak egy szerep.
2013. febr. 14. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!